Hvert år sendes 4,9 millioner skattemeldinger ut i Norge. Men kun tre av ti nordmenn gjør endringer på skattemeldingen sin.

– Hvis man ikke har noen endringer kan man forholde seg i ro, men vi ønsker at folk skal sjekke skattemeldingen sin nøye, sier underdirektør Esben Helmersen i Skatt Nord.

Man er nemlig selv ansvarlig for at informasjonen som står på skattemeldingen er korrekt.

FOR ABONNENTER:  Slik skatter du av digital valuta

Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister. Hvis du ikke har sett på den før da, leveres den som den er.

Svarer på spørsmål

Til nå har rundt halvparten av befolkningen sjekket skattemeldingen sin. Ifølge Helmersen er dette flere enn i fjor.

– Det viktigste budskapet vi vil nå fram med, er at skattemeldingen er forhåndsutfylt, ikke ferdigutfylt. Vi ønsker at alle får inn og sjekker, endrer og leverer skattemeldingen elektronisk.

Helmersen har forståelse for at skattemeldingen kan være vanskelig å forstå. Derfor får iTromsøs lesere nå muligheten til å stille alle sine spørsmål til skatteetaten.

– Det ligger veldig mye god informasjon og mange gode hjelpemidler på skatteetaten.no. Hvis man fortsatt står fast skal vi bistå etter beste evne med å svare på spørsmål, sier han.

Viktige livshendelser

– Det som er viktigst å tenke på er å ha fokus på livshendelser, hvis man for eksempel har kjøpt seg bolig, inngått samboerkontrakt, gått fra lønnstaker til pensjonist eller har fått barn. Da kan det være ting som har betydning for skatteoppgjøret, sier Helmersen.

Tips fra skatteetaten

1. Sjekk at opplysningene stemmer med det du har fått fra bank, arbeidsgiver, borettslag og så videre. Har du ingen endringer, trenger du heller ikke å levere.

2. Sjekk at alle fradrag du har krav på er oppført.

3. Bruk hjelpesidene på Skatteetaten sine nettsider.

Send inn ditt skattespørsmål og få svar i iTromsø:

Send inn ditt skattespørsmål til:

NB: Siste frist for innsending av skattespørsmål er tirsdag 24. april.