På en pressekonfereanse i lokalene til Visit Tromsø tirsdag ble det klart at byrådet i Tromsø gir grønt lys for Arctic Center. Skianlegget er planlagt ved fjellet Lille Blåmann i Håkøybotn.

Ifølge saksdokumentet planlegges det også for hotell og konferansesenter, samt en større offentlig parkeringsplass med atkomstveg.

- Vi har ønsket et skianlegg i Håkøybotn i lengre tid, og nå har vi kommet så langt som til de siste skrittene før det kan bli en realitet, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H).

Les også: Utvider aksjekapitalen

Investeringen er ventet å koste flere hundre millioner kroner, og Arctic Center AS ved styreformann Knut Wilhelmsen har signert en avtale med Tromsø kommune og Statens vegvesen om utbygging av området.

Arctic Center plikter å bygge en tofelts atkomstsvei opp til anlegget med gatelys, og strekningen skal prosjekteres med sikte på en fremtidig gang- og sykkelvei, heter det i avtalen.

- Vi ser for oss en helt ny dimensjon av vinterturisme i Tromsø som kommer til å bli unik, sier byråd for næring, kultur og idrett, Jonas Stein (V).

Første byggetrinn omhandler utbyggingen av selve alpinanlegget. Senere åpnes det for hytte- og hotellbebyggelse.

Les også: På partnerjakt

foto
Arctic Center presenterte ifjor denne skissen over anlegget. Foto: Are-Martin Sandvik