Vishnu:

«Nightbeat Love»

Favorittlåter:

«Guiding Light»

«Vampire»

«European Sunset»

(Big Dipper Records)

Terningkast 5

VISHNU TYDELIGGJØR og viser flere sider av sine kvaliteter gjennom utgivelsen av sitt andre album, «Nightbeat Love». Det går ei tydelig linje tilbake til debutalbumet «Outskirts of Love» som kom like før jul i 2010. Tromsøbandets rock er fortsatt av det mørkere slaget, selv om noen kanskje vil påstå at den har lysna litt.

Vokalist Tor Thomassen og gitarist Tom Hansen skriver gode låter med nattas hjerterytme som et gjennomgående tema i tekstene. Tor Thomassen har den egenart i stemma som skal til for at Vishnu umiddelbart skal bli lagt merke til blant mange gode band. Instrumentering og arrangement på låtene er blitt mer raffinert og krydrer musikken i forhold til slik den framsto på «Outskirts of Love».

Det hindrer imidlertid ikke at Vishnu har klart å ta vare på det umiddelbare i musikken sin. Rock 'n' roll er for meg mer konsert enn plate, og jeg liker måten Vishnu har klart å ta med seg inn i studio intensiteten fra scenen. Og det er ikke bare bandet som har gjort en god jobb. Det er tydelig at her har Vishnu, medprodusenten og teknikeren Oskar Lindberg og staben i Svenska Grammofonstudion i Göteborg trukket i samme retning. Resultatet er et helhetlig og godt gjennomført produkt fra tromsørockerne.