Det er nordlys.no som omtaler hendelsen der ungdomsskoleelever skal ha funnet sovende instruktører, ølbokser og oppkast en morgen de ankom revylokalene ved Sommerlyst skole. Begge hovedinstruktørene for Polarshow føler seg uthengt av landsdelsavisen.

– Det er utrolig mye feilinformasjon i saken til Nordlys, og de har kastet bensin på bålet. Det har aldri vært spy eller ølbokser i skolens lokaler under revyen, forteller de.

Instruktørene stiller seg helt uforstående til påstandene som fremkommer i artikkelen.

- Natt til denne fredagen jobbet vi med revymanus hjemme hos en kamerat. Vi kom til skolen først etter klokken ni på formiddagen, og vet derfor ikke hva som har skjedd. Dette akter vi å finne ut av gjennom et møte med rektor som skal vi ha på mandag, sier de to hovedinstruktørene.

- Uansett er dette en beklagelig hendelse som vi tar ansvar for til tross for at vi ikke var til stede, føyer de til.

–  Hvordan man henger ut en revy for noe som ikke har funnet sted, er en skandale og er rett og slett dårlig journalistikk, sier revyinstruktørene.

Etter iTromsøs artikkel fredag kveld sier revyinstruktørene at Nordlys har kommet med en beklagelse.

Kritiserer

Likevel retter de kritikk mot avisen.

-  Det er forferdelig at Nordlys har lagt opp til en sak uten å snakke med oss først, forteller de to.

Rektor ved Sommerlyst skole, Rolf Øistein Barman-Jenssen, tilbakeviser også overfor iTromsø at det har vært snakk om fyll i skolens lokaler.

– Det har vært folk der inne, og det ble funnet ølbokser, men at det har vært en fyllefest, tror jeg ikke, og det har vi heller aldri sagt. Elevene våre var ikke til stede den natten, men ankom klokken 09.00 dagen etterpå. Det er de som har fortalt hva de observerte til foreldrene sine, som igjen tok kontakt med oss, sier rektoren.

Skal ha møte

Han har fredag tatt kontakt med instruktørene for å snakke om hva som skal gjøres med saken.

– Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd. Revyen var utmerket og godt gjennomført, og det har ikke vært lånt ut noen nøkler. Det må være en dør som har stått på gløtt eller så har noen kommet seg inn på en annen måte.

Han mener den negative oppmerksomheten er trist.

– Jeg mener saken til Nordlys er veldig trasig. Revyen har fungert utmerket i år og har fulgt regelverket. Vi vet ikke hvem som har skjedd der inne, men på mandag skal vi ha et møte med hovedinstruktørene.

– Ikke problematisk

Anders Opdahl er ansvarlig redaktør i Nordlys. Han mener det ikke er problematisk at det i artikkelen antas at instruktører for årets Polarshow har drukket store mengder alkohol og spydd i skolens lokaler.

– Utgangspunktet for denne artikkelen er et brev der rektor beskriver hendelsen. Det er selvfølgelig lov å bestride opplysningene, og hvis vedkommende som har vært instruktør føler seg uthengt, kan han ta kontakt med oss for å formidle sitt syn.

– Hvorfor har ikke Nordlys i takt med god presseskikk latt begge parter komme til ordet i denne saken?

– Vi refererer til dem som instruktører og navngir dem ikke. Allmennheten har ikke et begrep på hvem som er instruktører, så jeg klarer ikke å se at det er problematisk med tilsvarsrett når ingen er navngitt. Han får ta kontakt med oss, så skal han få komme med sitt syn, sier Opdahl.

Fredag kveld har også riksmediet Dagbladet.no publisert saken på sine nettsider.