Arr på kroppen er noe mange har et anspent forhold til, enten de er selvpåførte eller kommer av andre årsaker. Dette har også byens tatoveringsstudioer fått merke, i form av en økning i antallet tildekkingsjobber.

TILDEKKET ARR: Dette er et eksempel på en tatovering som tildekker arr, gjort av Neil Butterworth. Han opplever at mange får økt selvtillitt etter å ha tatt tatoveringen.

– Jeg får veldig mange innom som vil dekke til arr. Disse kan komme fra selvskading, ulykker, strekkmerker eller andre ting. For mange er det å få en tatovering over arrene en fin måte å gå videre på, og mange føler en lettelse etter å ha gjort det, forteller Neil Butterworth ved NB Tattoo Studio.

Les også: Her er sommerens store tatoveringstrend i Tromsø

Tabu

Sunniva Pedersen ved Tromsø Classic Tattoo får også inn mange som vil tildekke arr, men opplever at temaet er tabubelagt.

– Mange skammer seg litt over å komme inn for å dekke til arr, men det burde de overhodet ikke gjøre. Det er faktisk veldig normalt, uttaler Pedersen, som håper hun kan fjerne litt av stigmaen rundt det.

Les også: Tatoverte inn over 20.000 kroner til Barnekreftforeningen

– Det er som sagt veldig vanlig, og kan være nyttig i bearbeidingsprosessen, konstaterer hun.