Bygget, som ligger i Breivika, ble lagt ut for salg på Finn.no torsdag denne uken.

Megler i NAI First Partners, Ørjan Ånesen, opplyser til iTromsø at de regner med å selge bygget for rundt 60 millioner kroner.

– Det er en ganske stor eiendom på havnesiden i Breiviklia. Det er en festetomt hvor Tromsø kommune er festeeier. Det er ikke så ofte at det legges ut bygg som dette, i hvert fall ikke i det området – det er veldig sjelden. Jeg tror det er bra mange som burde være interesserte i en slik eiendom. Det dukker ikke opp hver dag, sier han.

Flere interesserte

Megleren forteller at det allerede er stor interesse rundt bygget.

SELGES: Dette kombinasjonsbygget i Breiviklia ble lagt ut for salg denne uken. Megler Ørjan Ånesen omtaler næringsbygget som sjelden vare i Tromsø. Her er bygget sett mot sør.

– Vi snakket med en del interessenter før vi la den ut, og det har kommet flere etter at vi la den ut, sier Ånesen.

– Denne litt spesielt, og vi har ikke hatt så mange lignende oppdrag tidligere. Den ligger på havnesiden og det er snakk om et ganske stort bygg, så det er ikke ofte de dukker opp. Det finnes noe lignende på Skattøra, men det er lenger nord. Dette bygget har enda bedre beliggenhet og trafikkbildet i området skal i tillegg rustes opp en del, utdyper han.

Bygget er ifølge salgsannonsen på 9.045 kvadratmeter, mens tomten har et areal på 6.542 kvadratmeter. Tromsø kommune eier tomten, mens Tromsø havn er festere og dermed betaler festeavgift til kommunen.

6,25 mill. i leieinntekter

SELGES: Bygget sett mot nord.

Det er Tromsø Havn KF som selger, fordi vi ønsker å styrke vår egenkapital. Tromsø Havn har gjort betydelige investeringer de siste årene, og at det vil være behov for flere nye investeringer de kommende år. Vi ønsker å styrke egenkapitalen for å unngå å oppta ytterliggere lån for å gjennomføre mindre investeringer, sier styreleder i Tromsø Havn KF, Jarle Heitmann.

Per dags dato er det flere leietakere i bygget, og årlige leieinntekter er anslått å være rundt 6,25 millioner kroner.

– Leiekontraktene går videre når ny eier tar over. Det er også noe ledig areal i bygget, sier Ånesen.

Ifølge megleren kan det ta alt fra ett par uker til noen måneder å selge bygget.