– Det er ingen hemmelighet at vi trenger mange nye idrettshaller i Tromsø, men jeg blir stadig forundra over manglende evne til å prioritere fra de ledende partiene, sier Anni Skogman, gruppeleder i Frp.

– I forrige kommunestyremøte ble det store kuttet i helse- og omsorg utsatt, men samtidig klarte de å vedta å bruke 84 millioner kroner på en park i sentrum. Vi fikk jo også nettopp beskjed om hvor skjørt Tromsøbadet er med tanke på økonomi og budsjettsprekk. Nå skal det kuttes 200 millioner, men fortsatt vil politikerne ha svære flotte ting. Fint dét, men hvor skal pengene hentes ifra, spør Skogman, som etterlyser fokus på økonomi og mye tydeligere prioriteringer.

Bjørn-Gunnar Jørgensen, leder i Tromsø Frp, mener at timingen knapt kunne vært dårligere:

– Det fremstår som helt hinsides å komme med dette forslaget nå som kommunen nettopp har vedtatt å kutte 200 millioner kroner til de svakeste her i byen, sier Jørgensen.

– I den ene saken har man økonomiske problemer, og i neste sak har vi utømmelig med penger til denne typen prosjekter. De styrende partiene har mista gangsynet.