Leder for interimsstyret, Sylvia Labugt (73), sier at stiftelsesmøtet avholdes 13. desember. Da håper hun at flest mulig ser viktigheten av å danne en forening og møter opp.

Nettsiden på plass

– Vi har allerede en midlertidig nettside klar – pensjonistforeninga.uit. Frem mot møtet om en knapp måned, vil vi legge ut relevant informasjon slik at aktuelle medlemmer kan holde seg oppdaterte.

Labugt er fornøyd med at universitetsledelsen ser viktigheten av en slik forening.

Fra starten av

Magne Eliassen (69) er en av mange som var med fra begynnelsen – da universitetet ble startet i 1972.

– Den gang var vi spredt over hele byen. Personlig holdt jeg til i Austad-bygget på Smørtorget hvor også administrasjonen hadde tilhold.

– Derfor er det fantastisk å stå over modellen som viser utbyggingen i Breivika. Det er utrolig hva som har skjedd på drøye 40 år, sier han.

Blekk og papir

Thale Henden (73) trekker fram datidens papirmengde som var i omløp:

– Vi startet med blekk, papir og stensilmaskiner. Til tider var antallet sider så betydelig at vi måtte ha gummibeskytter på pekefingeren for å unngå sår.

Einar Størkersen (71) karakteriserer universitetet som en spennende arbeidsplass. Derfor vil han fortsatt ha kontakt med miljøene.

Mange hundre

Sylvia Labugt betegner dagens pensjonister som en heldig generasjon som har fått lov å bygge opp universitetet til det det er i dag.

– Vi snakker om mange hundre medarbeidere som tilhører vår gruppe. De fleste har hatt Tromsø som arbeidssted, men ettersom også Alta, Narvik og Harstad ligger inn under universitetsparaplyen, er vi mer spredt i dag.

– Vi håper imidlertid at de ulike feltene innser viktigheten av en felles forening og viser interesse, sier Sylvia Labugt.

Personalsjef Elisabeth Utvåg er stolt over at pensjonistene samler seg.

– Det er et tegn på at universitetet har vært en god arbeidsgiver og at de fortsatt vil være våre ambassadører, sier hun.

foto
Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø