Det har ifølge utbygger tatt sin tid å realisere det nye boligprosjektet på vestsiden av Tromsøya. Naboprotester har det også vært.

Må rive gamle hus

– Vi startet planleggingen høsten 2012. Jeg føler med naboene og har full respekt for deres meninger, men vi har prøvd å ta hensyn. Vi mener vi har føyd oss etter kravene fra kommunen, det er de vi har forholdt oss til. Jeg mener vi har landet på en omforent løsning som jeg tror alle kan leve med.

Det sier daglig leder Roger Fagerheim i Frabene AS som står bak boligprosjektet Norrøna Boligpark. Denne uka starter arbeidet med å klargjøre tomta. Entreprenør er Econor.

– To gamle hus som står på eiendommen skal rives, et tredje hus blir revet om en måned. Grunnarbeidene vil starte neste uke.

Legger ut tredje byggetrinn

Naboprotester til tross, kjøpere til leilighetene i de to første byggetrinnene har det ikke manglet på.

Alle de 35 leilighetene i første trinn, som har fått navnet Odin, er solgt. Leilighetene varierer i størrelse fra 35 til 128 kvadratmeter, med et prisspenn fra 2.390.000 til 7.990.000 kroner.

Av de 27 leilighetene i trinn to, med navnet Frigg, er allerede 19 solgt og åtte ledige/reservert. De er fra 34 til 150 kvadratmeter, med en prislapp fra 2.390.000 til 8.990.000 kroner.

– Salget har gått veldig bra, og tredje trinn med 36 leiligheter, Njord, legges ut for salg i begynnelsen av mai. Jeg er ikke overrasket over interessen fordi vi vet dette er et kjempepopulært område, med gode sol- og utsiktsforhold, sier Fagerheim.

Markedet bestemmer

Byggetid for første byggetrinn er 14–15 måneder, og de første beboerne skal kunne flytte inn tredje kvartal i 2018, men beboerne i trinn to skal kunne ta i bruk leiligheten før jul 2018.

Totalt består Norrøna Boligpark av 250 leiligheter, og det vil ta flere år før hele boligfeltet er bygd ut.

– Det er markedet som bestemmer hvor raskt det blir utbygd. Det vil nok ta fem til seks år før det er ferdig utbygd, sier Fagerheim.

I forbindelse med utbyggingen får Frabene ansvaret for å etablere en sykkelsti langs Langnesbakken, fra Prestvannet til Norrøna Boligpark på nedsiden av Hulderveien. Det vil også gjøres endringer i krysset Hulderveien/Langsnesveien.

foto
VIRTUELL BOLIGVISNING: Daglig leder Roger Fagerheim i Frabene tester ut VR-brillene for å se hvordan leilighetene i Norrøna Boligpark ser ut innvendig. Til venstre: Daglig leder i DNB Eiendom, Ruth Norstrøm. Bildet ble tatt i mai i fjor da teknologien ble lansert. Foto: Ronald Johansen