En båt er den største enkeltgjenstanden som skal under hammeren førstkommende lørdag når Hans Holger Øyan, namsfogden i Tromsø og Karlsøy ber om bud. Båten har nok sett sine bedre dager, men han håper noen vil by på den.

– Jeg vet ikke hva den kan innbringe, sier han.

Gull og juggel

GULL: Selv om alt som glimrer ikke er gull, er noe av baginnholdet Hans Holger Øyan holder i hendene, gull.

På årets auksjonsliste har namsfogden ellers blant annet sykler, én påhengsmotor, aggregat, to gitarer, klokker, ryggsekker, bager, bøker, elektriske artikler, solbriller, fotoutstyr, smykker, armbånd, brosjer, ørepynt i gull, sølv og juggel, klær, to barnevogner, vesker og lommebøker.

– Det er omtrent samme antallet som i fjor, og det er de samme gjenstandene som går igjen fra år til år. Vi har også noen vesker som blant annet inneholder ringer, smykker, klokker, armbånd og pengebøker, minst en ting av gull. De kan fort gå for et par tusen kroner.

Minstepris på sykler

Øyan har holdt på hittegodsauksjonene siden 1988. Mellom 250 og 300 mennesker møter opp.

– Det bruker å være mye folk og god stemning. Vi blir kvitt alt, det er sjelden det står noe igjen. I fjor innbrakte auksjonen rundt 85.000 kroner.

Mye av det som skal auksjoneres lørdag har vært stjålet før det har havnet på politiets hittegodslager, spesielt blant de 80 syklene, deriblant to elsykler.

– Minsteprisen på syklene er 300 kroner. Det kan være mye tyvegods her, ting som er stjålet og som tyvene kaster fra seg etter bruk. Alle gjenstander som auksjoneres har vært hos politiet i mer enn tre måneder, nå selges de til inntekt for statskassa.

Kontanter og kort

SYKLER: Rundt 80 sykler står klare til å bli auksjonert bort av Hans Holger Øyan.

Lørdagens auksjon starter klokka 11.00, men det er mulig å få se auksjonsgjenstandene før man eventuelt legger inn bud på dem.

– Alle gjenstander er nummerert så når auksjonen begynner vet mange allerede hvordan de ser ut, før de byr.

Namsfogden tar imot både kontanter og stiller med terminal for debetkort. Som tidligere år finner sted auksjonen på lageret til Tromsø Assistanse, i det gamle Rich. Bjørn-anlegget på Stakkevollveien.