iTromsø har sammenlignet billettprisene til ordinære svømmehaller i en rekke, tilfeldig utvalgte, nordnorske kommuner. I undersøkelsen kommer Tromsø – med voksenbillett til 75 kroner og barnebillett til 45 kroner – dårlig ut.

Av om lag 20 svømmehaller er det kun tre som har en høyere billettpris enn Alfheim og Stakkevollan svømmehall i Tromsø.

Dette er Barduhallen, Karasjok svømmehall og Ballangen svømmehall.

Gjennomsnitt

Kommunaldirektør Stein Vidar Loftås i Tromsø kommune forklarer at billettprisene til svømmehallene i Tromsø ble satt som et gjennomsnitt av pris for tilsvarende i andre storbykommuner i Norge.

– Dette ble gjort for tre-fire år siden, og etter det er prisen justert årlig i henhold til statens deflator, sier han.

Han forteller videre at de ikke ser noen indikasjon på at prisen skremmer bort badegjestene.

– Vi ser heller ingen store svingninger i besøkstallet, sier han.

Renovering

Han understreker at det er en sammenheng mellom pris og de reelle driftsutgiftene for svømmehallene.

– Dersom vi har klare indikasjoner på at vi har for høye priser vil vi fra administrativt nivå kunne fremme et forslag om senkede priser. Vi vil derfor gjøre en vurdering av funnene i undersøkelsen deres, og ta saken videre der ifra. Til syvende og sist er det kommunestyret som vedtar prisene, sier han.

Loftås vedkjenner at Alfheim svømmehall har et omfattende behov for renovering, men forklarer at kommunen har kommet langt i planleggingen av Tromsøbadet på Templarheimen, og utsetter en eventuell beslutning om renovering av Alfheim fram til de har alle detaljer klar.

– Enn så lenge vil vi gjøre det vi må for at Alfheim skal være i forskriftsmessig stand, og et godt alternativ for innbyggerne i kommunen.

INGEN SVINGNINGER: Kommunaldirektør Stein Vidar Loftås (til høyre) sier at man ikke ser store svingninger i badebesøket. Foto: Tor Farstad
VALHALL Foto: Ronald Johansen