Etter å ha hatt en Peugeot RCZ R som bakgrunnsbilde på mobilen i over to år, kunne Marthe Albrigtsen i slutten av mars endelig sette seg inn i sin egen utgave av bilen.

– Det er drømmebilen. Ingen tvil om det.

I det øyeblikket det ble klart at hun gikk fra lærling på Teknisk Bureau til å få fast jobb, så bestemte hun seg. Nå skal hun ha drømmebilen.

– Denne utgaven finnes det så vidt jeg vet bare to av i Norge. Denne bilen har gått som testbil for Peugeot Norge og det var gjennom interne kanaler at jeg fikk muligheten til å kjøpe bilen. Den koster ny 630.000, men jeg fikk den litt billigere, smiler Albrigtsen.

Sjelden sist

Og for dem som ikke forbinder Peugeot med fart, så er Marthes nye bil egnet til å få folk til å endre mening. Med 270 hestekrefter og en akselerasjon fra 0–100 på 5,8 sekunder på den 1200 kilo lette franskmannen, lager ikke 20-åringen kø i kryssene i Tromsø.

– Det er sjelden jeg er sist ut av lyskryssene, ja. Bilen er veldig rask. Toppfarten er låst til 250 km/t, men uansett er det jo bortkastet her i Tromsø. Men det er først og fremst drømmebilen på grunn av utseendet og alle de lekre detaljene, sier Marthe og peker på karbontaket, buede bakruter, lekkert skinninteriør og 19 tommers dekk.

SE OGSÅ: Bare dekkene på denne bilen koster 250.000 kroner

Fullt så bortkastet er ikke kjempekreftene på den berømte motorsportbanen Nürburgring i Tyskland. Dit går ferieturen for Marthe og kjæresten i år.

– Man kan leie seg inn for å kjøre runder på banen. Da får vi testet skikkelig hva RCZ R-en er god for. Jeg tror imidlertid det holder med fire runder. Jeg har ikke lyst å slite ut bilen heller.

Fortsatt drømmebil

I fjor vant hun tur til Paris i en bildekonkurranse. Motivet da var hennes lille Peugeot 206 CC kabriolet. Den har hun ennå, til tross for at hun har kjøpt ny, dyr bil.

– Har ikke veldig lyst å selge den, men «Anne» fortjener jo å bli brukt! Så hun er med tungt hjerte lagt ut for salg.

Hun medgir at hennes nye bil ikke er noe særlig til familiebil. Men det bekymrer 20-åringen lite.

– Jeg har kjæreste, men ingen barn. Og når det blir aktuelt med barn, får han kjøpe stasjonsvogn. Jeg skal fortsatt ha drømmebil!

HJERTET PÅ RETTE STEDET: Marthe Albrigtsen er veldig glad for endelig å ha fått tak i drømmebilen – en frekk Peugeot RCZ-R 2014-modell. Foto: Ronald Johansen
VEKKER OPPSIKT: Den spesielle Peugeoten til Marthe er ikke et vanlig syn i Tromsø-trafikken. Det finnes da også bare én til i hele Norge. Foto: Ronald Johansen
LEKRE DETALJER: De buede bakrutene er inspirert av jagerfly. Foto: Ronald Johansen