– Vi har registrert at det har vært veldig mange boligbranner i Tromsø den siste tiden, uten at vi skal spekulere i hva det kan skyldes. Det er i alle fall ikke snakk om noe sammenheng, sier leder av kriminalvakta i Troms politidistrikt, Jarle Johnsen.

Tar tid

Først ut i rekken av branntilfeller den siste tiden skjedde 23. desember i fjor.En enebolig i Kittistien på Slettaelva begynte da å brenne. Ingen personer kom til skade i brannen, men boligen ble påført store røykskader.

To dager senere måtte Tromsø brann og redning rykke ut til nok en brann på Kvaløya.Denne gangen tok det fyr i en enebolig på Slåttnes. Her endte det med at boligen brant ned til grunnen.

– Sakene er fortsatt under etterforskning. Vi har gjort undersøkelser begge steder, så antakeligvis vil vi kunne konkludere med en brannårsak i løpet av noen uker, anslår Johnsen.

Like etter husbrannen i Kittistien antydet politiet at det kan ha vært en elektrisk feil som utløste brannen. Ifølge lederen for kriminalvakta er imidlertid ikke dette noe politiet kan konkludere med.

– Slikt tar ofte litt tid å finne ut av helt sikkert og før vi er helt sikre, kan vi ikke konkludere med noe årsak, påpeker Johnsen.

– Ubeboelig

Deretter kom vi oss bare noen dager inn i det nye året før det igjen begynte å brenne, i dette tilfellet i en bolig på Sommarøy, som ble helt overtent i en brann 6. januar.

Forrige uke var det i tillegg ytterligere to boligbranner i Tromsø. Mens det lørdag kveld brøt ut brann i en enebolig i Bispegata, ble det registrert røykutvikling i underetasjen av en enebolig i Nordpolveien dagen etter. Når det gjelder disse brannene vil det ennå ta en stund før politiet kan si noe om brannårsaken.

– Her har vi ennå ikke kommet så langt at vi har foretatt noen kriminaltekniske undersøkelser, forklarer Johnsen mandag ettermiddag.

Mens boligen i Nordpolveien slapp unna med litt røykskader i kjellerleiligheten, etter det som trolig skyldes en feil på det elektriske uttaket til varmtvannsberederen, gikk det verre med leiligheten i Bispegata.

– Leiligheten der brannen brøt ut er ubeboelig, påpeker lederen for kriminalvakta.

foto
HUSBRANN 2: Tromsø brann og redning rykket ut til en enebolig i Nordpolveien 10. januar da det oppsto røykutvikling i kjelleretasjen.Foto: Mia Degerstrøm
foto
HUSBRANN 3: En boligbrann i Bispegata 9. januar førte til så store skader at leiligheten der brannen brøt ut ble ubeboelig. Foto: Daniel Lilleeng