– Vi har etter min mening en ny, ung og sprek liste, og vi ønsker ikke å være et parti bare for bare bønder, sier Borch.

– Vi har fornyet oss, og med det henter vi nye velgere byen og ikke bare distriktet, sier Bråthen.

De to tror samferdsel er noe av det viktigste for Senterparti-velgerne, i tillegg til kortreist og lokal mat.

– Partiet har de siste årene blitt mye mer urbant, og jeg tror at kjernevelgeren vår godt kan være bosatt i byen men samtidig være opptatt av norsk og kortreist mat.

– Ettersom partiet nå har fornyet seg har vi med oss både de som har stemt Sp i alle år i tillegg til at vi henter nye velgere, som kjenner seg igjen i oss nå som partiet ikke lengre er like «gammelt og traust» som det tidligere har hatt et rykte på seg for å være, sier Bråthen.

Å knytte sammen nytt og gammelt og by og land er det viktigste for partiet.

– Et godt bilde på partiet i Tromsø kan være en traktor som står parkert ved en trendy kafé i sentrum, med en joker på toppen, sier Bråthen og ler.

– Vi ser på oss selv som en joker i valget. Vi har ikke valgt noen side, og det kommer vi ikke til å gjøre før etter at resultatet er klart. Vi kommer til å samarbeide med den siden vi får mest gjennomslag hos, sier Borch.

Samtidig er de to usikre på hvem som kan karakteriseres som den typiske kjernevelgeren.

– Det er litt vanskelig å peke på, fordi jeg føler at vi er i en omstillingsprosess hvor partiet fornyes, og dermed har vi en solid miks av velgere, sier Bråthen.