Denne uken i Tromsø har været vært preget av grått vær, grå skyer og regnbyger. Til helgen blir det endelig et skifte, men ikke til et mer sommerlig vær, som mange har håpet på. Hvis meteorologens varsel går i oppfyllelse, er det bare å gjøre seg klar til vinteren igjen. Allerede fredag ettermiddag daler snøen på bakken.

– Det har vært ganske grått utover formiddagen. Nå blir det mest snø resten av dagen, forteller statsmeteorolog Anita Ager-Wick.

Og snøen stopper ikke der. Det er meldt snøbyger, både gjennom lørdag og søndag. Varme temperaturer blir det heller ikke.

– Det blir rundt null grader på dagtid, mens om natten vil temperaturene gå ned til minus fem grader, forteller Ager-Wick.

Setter seg ikke

Kalde luftmasser fra nord har skylden for at snøen gjør en retur.

Gjennom helga vil det komme snøbyger, og først søndag ettermiddag vil snøbygene begynne å avta. – Det betyr at det kan bli fine turforhold på mandag og tirsdag om du liker snøen, sier statsmeteorologen.

Om snøen blir liggende, er derimot vanskeligere å si.

Statsmeteorologen forteller at veidekket vil holde på litt av varmen fra plussgradene de siste ukene, som betyr at snøen mest sannsynlig vil smelte bort og ikke bli liggende.

Snømengdene vil også variere kraftig på lavlandet i hele Nord-Norge, noe som betyr at Tromsø kan slippe unna. – Hvis man ser på radaren, så ser man at været er veldig lokalt. Det er vanskelig å si om snøen legger seg i Tromsø, men jeg vil regne med at det er kommet en del snø på fjellet, sier Ager-Wick.

Tullete med sommerdekk nå

Men det er ikke bare dårlige nyheter, for solen vil også titte fram mellom skylaget. – Og da kan jeg se for meg ganske fine forhold med mer snø. Det har ikke vært de beste skiforholdene den siste tiden, sier hun. Om du har vært ute i god tid med å bytte til sommerdekk, så har meteorologen noen råd til deg. – Jeg håper ingen har vært så tullete at de har byttet til sommerdekk. Om de har det, vil jeg anbefale å holde seg hjemme eller skifte tilbake til vinterdekk, sier hun.