– Disse kvinnene har lyktes i å «holde menn tilbake», skriver Amundsen i et Facebook-innlegg, som først ble gjengitt av Dagbladet.

Facebook-innlegget har siden blitt slettet, skriver avisen.

Svarte nei til VG

VG var tidligere fredag i kontakt med Per-Willy Amundsen. På spørsmål om han hadde lagt ut et innlegg om kvinnedagen svarte han nei.

Han fikk også spørsmål fra VG om han hadde vært full. Det svarte han nei på.

Overfor Dagbladet sier Amundsen at han hadde drukket mye whisky natt til fredag.

Den erfarne politikeren bekrefter også alkoholinntaket overfor VG senere fredag kveld:

– Jeg hadde drukket whisky natt til fredag. Og da må jeg ha lagt ut dette innlegget. Jeg henviser ellers til det jeg har sagt til Dagbladet, sier Amundsen.

– Finner du grunn til å beklage innlegget?

– Jeg henviser til det jeg har sagt til Dagbladet, gjentar Amundsen.

Han legger til at han ikke kom på at han hadde lagt ut Facebook-innlegget da VG kontaktet han tidlig fredag.

Dette skal ha demret for ham da også Dagbladet kontaktet ham om samme innlegg.

Innlegget som Per-Willy Amundsen «etter alle solemerker» selv har skrevet. Foto: Faksimile

Til Dagbladet sier Amundsen også at han ikke kan huske å ha skrevet innlegget, men at det etter alle solemerker er han som har skrevet innlegget.

– Det er ikke noe jeg ville skrevet i dag. Det hører ikke hjemme på en Facebook-side til en politiker. Det er et språk som ikke er greit, sier eksstatsråden.

På spørsmål om han kunne formulert innlegget annerledes, svarer Amundsen:

– Jeg har egentlig ingen interesse av å rettferdiggjøre den språkbruken, sier han.

– Du havnet også i en krangel om Israel i natt, der du endte opp med å slette flere innlegg. Hva skjedde egentlig hjemme hos deg i natt? spurte Dagbladet tidligere fredag.

– Det ble for mange whisky, det er det som er sannheten. Nå skal jeg begynne å høre på kona, og legge meg når det blir kvelden, svarte Amundsen.

INTERN OPPFØLGING: Per-Willy Amundsen sammen med partileder Sylvi Listhaug og Jon Helgheim fra Frps partiorganisasjon ved en tidligere anledning. Foto: Tore Kristiansen / VG

Listhaug vil følge opp internt

I innlegget som ble lagt ut står det blant annet:

– Vi betaler alle prisen. Gutter mislykkes over hele linjen. Skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis, heter det i innlegget fra stortingsrepresentanten som er leder av Stortingets justiskomité.

I en SMS til VG sier partileder Sylvi Listhaug at innlegget ikke er akseptabelt:

– Jeg er veldig skuffet over denne oppførselen. Det er ikke akseptabelt for våre politikere å oppføre seg slik i sosiale medier. Denne saken beklager jeg på vegne av partiet og vi vil følge opp dette internt, skriver hun.

Amundsen fikk tidligere fredag kritikk for også å ha skrevet kommentarer på Facebook som handlet om islam og arabere. Det har han ikke ønsket å beklage.

Frp-leder Sylvi Listhaug omtalte disse kommentarene som noe partiet ikke kan stå inne for.