Det ble en urolig natt til 18. mai, og så mange tilfeller av forstyrrelser at Troms politidistrikt i morgentimene opplyste om at de ikke hadde kapasitet til å følge opp alle meldingene.

– Det er helligdag i dag, så festen varer kanskje litt lenger. Men det har vært lite alvorlig, og mest beruselse, sier Operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø.

Han mener det ble helgetendser på 17.mai, og at det ikke er så uvanlig at de ikke rekker innom alt.

Overstadig berusede mindreårige

Men også på dagtid på nasjonaldagen opplevde politiet mye fyll.

– Vi fikk meldinger om overstadig beruselse allerede i firetiden. Og da hadde vi blant annet overstadig berusede mindreårige som spydde bak i politibilen, sier operasjonslederen.

Heller ikke fyll på dagtid er uvanlig på 17.mai i følge Kileng.

– Fyll og beruselse er en trend over tid, det blir bare mer og mer slik vi observerer det, sier han.

– Vi skal sikre tog og alt det som skal skje ellers, så vi havner litt i en spagat, leggre han til.

Tente nødbluss

Rundt halv tolv natt til 18. mai, ble en mann innbrakt og satt i arresten, og videre anmeldt for å ikke forlate sentrum slik han fikk beskjed om. Kort tid senere ble en annen mann, som blir beskrevet som sint og beruset, sendt hjem etter å ha nektet å forlate et utested.

Like før klokken ett ble en ny beruset mann satt i arrest etter å ha vært «kranglete» i Tromsø sentrum, før en annen mann i 20-årene kort tid etter ble bortvist fra sentrum for å ha tent et nødbluss på et utested. Mannen er anmeldt og sak er opprettet. Politiet opplyser om at det heldigvis verken ble person- eller materielle skader på stedet.

Kileng sier til iTromsø at blusset ble tent og holdt oppe på en veranda på utestedet, og at det aldri var til fare for andre.

Rett over klokken to ble en ny beruset mann bortvist, men denne gangen fra en privatadresse på Tromsøya. Mannen skal blant annet ha kastet stein på huset.

Slåsskamp og skadeverk

Like før halv tre ble en person slått i ansiktet slik at vedkommende fikk et kutt. Politiet opplyser om at saken blir anmeldt.

En halvtimesenere var det en bil det gikk utover, da en annen mann ble innbrakt til arresten for å ha utført skadeverk på denne.

Like etter ble kvelden i Tromsø sentrum avsluttet med en slåsskamp ved et utested i byen. En mann ble innbrakt til arresten og sak er opprettet.