«Så var det over, og vår Solveig har gått ut av tiden. Hun forlot oss palmesøndag 10.04.22 kl. 19:10 på Helsehuset i Tromsø, med sine nærmeste rundt seg. Fra hun sist dro inn på sykehuset den 29. mars med mindre plager, har det gått fort, men heldigvis uten smerter og uro. Vi takker alle leger og sykepleiere på både UNN og Helsehuset for all omsorg.

Vi deler en stor sorg med alle som har fulgt med Solveig på denne reisen, og vi ønsker å takke for alle fine ord og varme tanker. Hennes mot og styrke var unik, og vi er takknemlig for alt hun var for oss. Hun har virkelig beriket våre liv. Nå venter et nytt kapittel på deg Solveig, inn i evigheten.

Hvil i fred – vår mor, søster og ektefelle».

Slik lyder meldingen på hennes Facebook-side, skrevet av pårørende mandag formiddag.

Worum døde av kreft, en sykdom hun selv var åpen om. Blant annet skrev hun om sykdomsforløpet på Facebook-siden sin.

FANTASTISK INNSATS: Solveig Worum har gjort en fantastisk innsats for noe som er veldig viktig for sentrum og byen, sier Veronica Evertsen som overtok etter Worum som senterleder på Nerstranda. Foto: iTromsø

Fantastisk

Solveig Worums etterfølger som senterleder på Nerstranda, Veronica Evertsen, er nylig nådd av beskjeden om Worums død.

– Hun har gjort en fantastisk innsats for noe som er veldig viktig for sentrum og byen. Hun var med og starte opp det som ble et flott kjøpesenter. Jeg jobbet ikke sammen med Solveig i mer enn to-tre ukers tid, men jeg merket da jeg overtok at hun hadde lagt et godt og bredt fundament for den store arbeidsplassen som Nerstranda var og er. Det er mange mennesker som jobber der, og Solveig hadde klart å skape noe bra, sier Evertsen til iTromsø.

– Jeg fikk et smykke av henne da jeg startet som det sto «feiltastisk» på. Det var en påminning om at for å skape noe nytt så måtte vi tørre å feile. Det forteller mye om hvor flott hun var, sier Evertsen.

BETYDD MYE: - Solveig Worum har betydd mye for utviklingen i byen, sier Grete Kristoffersen som jobbet tett sammen med Worum i sin tid som direktør for Næringsforeningen i Tromsø. Foto: Tora Lind Berg

Betydd mye

Grete Kristoffersen var direktør i Næringsforeningen på begynnelsen av 2000-tallet og jobbet tett sammen med Solveig Worum. Hun beskriver Worum som dypt engasjert i utviklingen av sentrum og næringslivet der.

– Hun har betydd mye for utviklingen i byen, og jeg vil gjerne trekke fram hennes samarbeidsånd og lagfølelse. Hun var veldig opptatt av samarbeid og å spille på lag. Jeg vil også trekke frem den optimismen, åpenheten og livsvisdommen som hun viste etter at hun ble syk. Den står det veldig stor respekt av, sier Kristoffersen til iTromsø.

GOD KOLLEGA: - Solveig var en flott person som jeg har satt stor pris på å ha som kollega, sier Laila Myrvang, senterleder på Jekta Foto: iTromsø

Flott kollega

– Jeg har vært så heldig og fått samarbeide med Solveig over flere år i våre yrker som senterledere på hvert vårt senter. Solveig var en flott person som jeg har satt stor pris på å ha som kollega, sier Laila Myrvang, senterleder på Jekta, til iTromsø.

– Solveig hadde et godt hjerte og brydde seg om medmennesker. Hennes mot og styrke har vært beundringsverdig. Solveig var uredd og fulgte sitt hjerte og sine drømmer. Sender varme tanker til hennes nærmeste som betydde alt for Solveig, avslutter hun.