Sentrum: Lørdag ble det avholdt Grønn Bylørdag i Tromsø sentrum med et særskilt fokus på gjenbruk av klær. På Fretex sin stand i Storgata hadde folk mulighet til å gjette på hvor mange klær som lå i en stor pose de hadde med seg.

De fikk da et variert antall svar.

– Folk gjettet at det var alt fra 30 til 3.000 plagg, forteller Elin Larsen, butikkleder for Fretex i sentrum.

Les også: "Dette påskeegget ville 22.000 ha"

Gjettet på klær

Det korrekte antall var 137 plagg og det var to stykker som gjettet riktig og hver av de vinner da et gavekort på 500 kroner.

– Jeg var spent på hvem som ville vinne. Det var jo veldig mye forskjellig i den posen. Alt fra tynne silkeklær og babyklær til tykkere materialer, sier Larsen.

Vinnere fra 10 til 75 år

På Nerstranda senter hadde folk mulighet på tre av butikkene å bytte inn varer mot prosenter i butikkene, mens man i tillegg kunne lever inn klær og andre ting og være med i trekningen av ti gavekort på Nerstranda, hvert til en verdi av 1.000 kroner.

Les også: "Evertsen overtar Nerstranda"

– Vi har trekt ti vinnere som vil bli kontaktet. Det var hele 130 stykker som leverte inn ting til Fretex hos oss og vinnerne er mellom 10 og 75 år, som sier noe om den store oppslutning, sier markedkoordinator Marita Sørensen på Nerstranda senter.

Kjell Arvid Andreassen i driftig sentrum er storfornøyd med suksessen den grønne lørdagen var for sentrum.

– Jeg har fått tilbakemeldinger på at det var veldig mange innom butikkene og at det var mye trafikk. Det gjør at vi ønsker å gjøre dette til en årlig tradisjon hver vår, sier Andreassen.

TO GJETTEt RIKTIG: Det var to stykker som klarte å gjette at det var 137 plagg i posen fra Fretex, i følge butikksjef Elin Larsen på Fretex i sentrum.