I Facebook-gruppen «Vi som er så heldig som havna i Hamna», kom Malin Johansen med følgende oppdatering, som nå er delt over 25 ganger fra andre personer:

– Hei alle sammen. I natt ble jeg vitne til stjeling i postkasser. Hørte lusking i egen garasjen, og begynte å følge med. Fikk ett glimt av damen. Hun var i alderen 35–40 år, og hun var litt kraftig. Hun hadde med seg en mann. Sto vakt! Han var i alderen 40–45 og var lang og tynn. De stjal mye i postkassene, nær veien Linstubben. De fortsatte ferden og tok postkassene på Jektvegen. Jeg bor i Fembøringen og så godt. Ropte til damen som ble forstyrret når jeg fikk et glimt av henne. Hun sprang av gårde. Politiet ble ringt og de har vært på leting. Pass godt på posten, og ta den inn. Lukk garasjer o.l. sånn at dere ikke mister noe mer i disse juletider, skrev Malin Johansen i innlegget.

Konfronterte tyvene

Johansen utdyper Facebook-innlegget overfor iTromsø.

– Jeg hørte lusking i garasjen rundt klokken 02.30 natt til fredag og begynte å sperre opp ørene. Da hørte jeg noen som hvisket og en damestemme som sa: Bare du stå her, så går jeg og sjekker. Da hørte jeg at de begynte å styre med postkassene og gikk rett til vinduet og så at de sto og forsynte seg av pakker og andre brev i de rundt 20 postkassene på veien inn til Linstubben, forteller Johansen.

Johansen bestemte seg for å konfrontere personene fra stuevinduet sitt i veien Fembøringen.

– Jeg spurte hva de holdt på med og hun sa hun holdt på å legge i postkassene hvorpå jeg svarte at det gjorde hun aldeles ikke. Hun hadde ryggsekk på og så mumlet hun noe og fortsatte oppover veien. De begynte å løpe. Jeg gikk da til det andre vinduet og så at de fortsatte oppover mot Jektveien og fortsatte i postkassene der. Da jeg ropte at jeg kom til å ringe politiet la de på sprang, sier Johansen.

Møtte mistenkt

Politiet kom fort til Hamna og begynte å saumfare området.

De kom tilbake til Johansens bolig med en dame som passet beskrivelsen.

– Hun jeg så hadde mørk bukse og rosa hue. Hun de tok med til meg hadde andre klær, men stemmen lignet veldig. Det kan hende hun hadde meg seg skift i ryggsekken sin. De lot henne gå, så det kan hende jeg var med på å sette en tyv fri. Jeg tenker jeg i hvert fall gjorde en halvveis god gjerning og jeg håper folk er ekstra påpasselig nå i disse julegavetider, når det er tydelig at det er tyver på ferde, sier Malin Johansen.

Ifølge operasjonsleder i Tromsø politidistrikt, Jøran Bugge, var ikke situasjonen alvorlig nok til at det ble ført inn i politiloggen.

Likevel kan det være lurt og være ekstra på vakt.