Under tilsynet observerte Mattilsynet blant annet at det var for dårlig merking av råvarer og ingredienser, varer lagret på gulvet og varer uten temperaturstyring. Det ble også observert mangelfullt renhold på flere områder, blant annet kjøkkenutstyr.

Det ble gjort vedtak om pålegg på at varer gjennom alle ledd skal lagres under forhold som forhindrer ødeleggelse og forurensing av varen, at varene må lagres i riktig temperaturforhold, at lokalet optimaliseres for rengjøring og desinfisering samt merking av innhold i produktene de lager.

Uakseptabelt

Hurtigruten «Nordkapp» har gått gjennom rapporten og utbedret punktene Mattilsynet kom med, og Mattilsynet mener nå at regelverket er oppfylt.

– Vi mottok rapporten og tok umiddelbart tak i det som ble påpekt på «Nordkapp», som resulterte i at Mattilsynet raskt kvitterte ut rapporten, sier Anne Marit Bjørnflaten, kommunikasjonsdirektør Hurtigruten.

Kommunikasjonsdirektøren mener dette ikke bør skje, og understreker at de har gjort forbedringer i selskapet.

– Det er selvfølgelig uakseptabelt, det skal ikke være slike forhold. Vi har hatt en gjennomgang på samtlige av våre skip, hvor vi blant annet har brukt et eksternt firma, det gjør vi for å være helt sikre på at det ikke skal være forhold Mattilsynet reagerer på. Det skal være og er trygt å reise med hurtigruten, og det gjelder også matsikkerhet. Og vi har opplevd en god dialog med Mattilsynet, sier hun.