Like over universitetsområdet, ved Krafthallen, mellom to av studentbarnehagene, går det en gangsti. Den er naturlig nok strengt forbudt å benytte seg av om man kjører bil, men dette er det enkelte yrkessjåfører som gir regelrett blaffen i.

En tipser, som tok kontakt med iTromsø, fanget en av ulovlighetene på mobiltelefonen, og kan bekrefte at det ikke er første gang «snarveien» blir tatt i bruk.

– Jeg har sett det en del ganger, ja. Denne gangen fikk jeg tatt et bilde av en postbil, sier tipseren.

– Ikke greit

foto
SKILT: Her ser man tydelig at den aktuelle veien er skiltet som gang- og sykkelsti.

– Det er veldig enkelt å svare på; dette er ikke greit. Vi skal følge lover og regler som alle andre, selvsagt skal vi det, forteller pressesjef i Posten, John Eckhoff til iTromsø, som forteller at dette blir tatt tak i sporenstreks.

Les også: Her gir bilistene blaffen i skiltinga - det kan koste deg dyrt

Vil få slutt på dette

– Jeg vil jo tro at sjåføren ikke har vonde hensikter med å gjøre dette, men dette skal ikke forekomme, sier Eckhoff.

– Er det spesielt alvorlig siden det ligger to barnehager på strekningen og at det så å si er umulig å gå forbi om man møter bilen?

– Det er vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden, men det skal altså ikke forekomme, sier pressesjefen, som oppfordrer publikum til å ta kontakt med Postens kundeservice om det ellers er noe de reagerer på.

– Noter tid, sted og bilnummer, så skal vi ta tak i det.

Les også: Bydrift i skilt-krig med parkeringsmotstandere

Full forvirring

foto

– Sjåføren forklarer at han har kjørt der i god tro fordi det ikke er skilta der. Han har sett andre som har gjort det samme, men han forteller at han ikke skal gjøre det igjen, sier Eckhoff.

iTromsø har derimot også vært på stedet, og registrerer skilting for gang- og sykkelsti på begge ender av gangveien.