Sammen med to andre nordlendinger startet Ann-Mari Albertsen opp TV-kanalen i 2013.

Siden da har de jobbet døgnet rundt for å lage forskjellige programmer og dokumentarer om sporter som ikke bestandig får så mye tid i medienes søkelys.

– Da vi fikk den første eposten om at FICTS gjerne ville nominere oss ble vi utrolig overrasket. Vi lurte på om det var på ordentlig eller om det bare var spam, forteller Albertsen og ler.

Tett på

– Vi fokuserer på litt utradisjonelle sporter, ofte der folk er mer individuell, som i snowboard eller skating. Vi har utrolig mange flotte idrettstalenter i Norge som vi ønsker å vise fram, så da går vi skikkelig tett på dem og viser hva deres sport og hverdag består av, sier Albertsen til iTromsø.

Hun tror det er den tette, personlige stilen som har gjort at den «lille» TV-kanalen deres er nominert i en så stor konkurranse.

Best blant 1200 kanaler

Det er FICTS – International Federation of Sport Television – som driver prisutdelingen i samarbeid med IOC.

– Det er en utrolig stor ære for oss å bli nominert. Det er ikke noe vi så for oss kom til å skje noen gang, sier Albertsen til iTromsø.

Hun forteller at de i har fått mange gode tilbakemeldinger fra seere som liker det de ser.

– På nettsiden siden FICTS står det at det er rundt 1.200 sportskanaler i verden. Blant de er vi valgt ut sammen med 20 andre. Å bli sett og tatt inn her på den måten er utrolig overraskende og utrolig artig.

Nominert for skateboarddokumentar

foto
BESTE DOKUMENTAR: En av Fatstones dokumentarer «For the Boys – A Skate Road Trip» er nominert til årets sportsdokumentar.

– Vi tok med oss landets beste «skategutter» opp på en fjelltopp. Der pratet vi blant annet om sporten og hvordan det kan brukes til å bygge bruer mellom forskjellige kulturer, sier Albertsen.

Hun synes det er morsomt at en slik dokumentar blir anerkjent internasjonalt. Videre håper hun deres deltakelse i konkurransen vil bety at de kan gjøre flere lignende prosjekter.