Det var ikke få som hadde funnet veien til Tromsø Museum tidlig søndag ettermiddag for å få med seg Kulturskolens Vinterkonsert.

Parkeringsplassen var i likhet med salen helt full.

– Jeg har faktisk vært nødt til å vise folk bort som har lyst til å komme inn, forteller museumsvert Line Wold Gudvangen.

Salen i museet tar 179 personer.

– Det er synd at ikke alle får komme inn, men fint at det er så populært, sier hun.

«SØNDAGSTUR»: Juniororkesteret fremførte «Søndagstur» sammen med aspirantorkesteret og fruktgrupper.

– Jobbet på spreng

Vinterkonserten er et samarbeid mellom Barratt Due Musikkinstitutt, Dextra Musica og Kulturskolen. Sammen inviterte de til et spennende møte mellom unge talenter og etablerte musikere.

– Nå har vi jobbet på spreng hele helga og hatt det veldig hyggelig sammen, forteller Siri Schmidt Lindgaard fra Senter for Talentutvikling i Barratt Due – et senter med ambisjon om å bidra til å heve nivået på kandidater til høyere norsk musikkutdanning.

Unge møter proffe

Lindgaard kom til Tromsø på fredag med fire profesjonelle musikere. Proffene får spille på verdifulle strykeinstrumenter kjøpt inn av Dextra Musica, et selskap som kjøper strykeinstrumenter og låner dem ut til talentfulle norske musikere. Som motytelse stiller musikerne opp som instruktører og inspirasjonskilder for unge utøvere.

– Vi forsøker å ha tre til fem slike samlinger i hver region i løpet av et skoleår. Det er utrolig artig å komme ut og møte musikkmiljøene, samt kunne gi et ekstra løft til de unge musikerne, sier Lindgaard.

ÅRETS TREDJE: Talentutviklinga hadde to samlinger før jul, én i helga og så skal de ha to samlinger til før de avslutter med en konsert i mai.

– Helt fantastisk

Ingerine Dahl er konsertmester i Stavanger Symfoniorkester og var én av de fire profesjonelle musikerne som kom til Tromsø i helga, i tillegg til Maria Angelika Carlsen, Torun Stavseng og Andrés Maurette O´Brien.

DYP KONSENTRASJON: Kulturskolens elever konsentrerte seg godt under søndagens konsert.

– Det er helt fantastisk å se hvilken fremgang de unge musikerne gjør for hver samling, sier Dahl, som er ansvarlig for samlingene i Tromsø.

– Vi har hatt to samlinger før jul, én denne helga og så skal vi ha to til før avslutningskonserten i mai, sier hun.