Eier av Traasdahl AS, Bjørn Traasdahl, er best kjent som bilforhandler i byen. Senest i februar kunne Traasdahl avsløre planer om en ny Porsche-butikk i Tromsø.

Selskapet han nå har solgt lift-avdelingen sin til er milliardselskapet Renta Group. De har hovedkontor i Helsinki og driver med utleie og stillas i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Selskapet har en estimert omsetning i 2021 på rundt 2,8 milliarder kroner.

Det skriver partene i en pressemelding. Hvor stor kjøpesummen er, er ikke kjent.

Ansatte ikke med i avtalen

Avtalen mellom Renta AS og Traasdahl AS ble signert i mars, med overtakelse av liftene 15. mars.

Avtalen inneholder overdragelse av eiendeler fra lift-avdelingen til Traasdahl AS, samt overtakelse av utstyr og løpende leieavtaler, ifølge pressemeldingen.

De ansatte i lift-avdelingen blir derimot ikke en del av overtakelsen. Årsaken skal være at Traasdahl ønsker å beholde dem selv og spisse driften mer mot maskin- og landbruk, ifølge pressemeldingen.

«Vi er med denne overdragelsen sikre på at alle våre kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år, blir godt ivaretatt inn i fremtiden. Vi spisser som nevnt driften inn mot maskin og landbruk.», skriver Traasdahl i pressemeldingen.

Overtar driften

Avdelingsleder i Tromsø for Renta AS, Lars Iver Larsen, skriver i pressemeldingen at kjøpet vil styrke selskapets posisjon i landsdelen.

– Dette kjøpet setter oss i en bedre posisjon i markedet for å møte større etterspørsel på utleieutstyr i regionen og vi ønsker med det å være det naturlige førstevalget for kunder i Nord-Norge, sier Larsen i pressemeldingen.

iTromsø har forsøkt å få kontakt med Larsen og Traasdahl, men har ikke fått svar.