Bakgrunnen er et systembytte som påvirker betalingstjenestene våre på nett. Frem til fredag 11. november kan alle klikke seg inn på våre plussaker og lese hva vi faktisk tilbyr av stoff.

– For å sikre at ikke noen kunder får problemer med pålogging, betaling eller andre tjenester knyttet til «Min side», åpner vi heller opp for alle mens systemet byttes og testing pågår, opplyser ansvarlig redaktør Trond Haakensen i iTromsø.

Omfattende

Arbeidet som skal gjøres er omfattende, derfor er det også satt opp godt med tid til systembyttet. «Ferske» saker publiseres åpent tilgjengelig fra tirsdag morgen, og utover kvelden vil alle øvrige saker åpnes midlertidig opp.

Frem til fredag 11. november vil alle sakene på itromso.no være tilgjengelig også for ikke-abonnenter, opplyser sjefredaktør Trond Haakensen. Foto: Ronald Johansen

Tidligst fredag morgen vil betalingsløsningen og innloggingen være tilbake – og gratistilgangen for ikke-abonnenter dermed opphøre.

– Fram til da kan altså samtlige bruke alle våre produkter. Vi vil ha normal produksjon gjennom den åpne perioden, så de som måtte teste oss ut, får sånn sett et meget godt bilde på hva vi har å tilby betalende kunder, sier Haakensen.

Full tilgang

For at iTromsø skal kunne drive grundig og kritisk journalist, er vi helt avhengige av å ta oss betalt for den journalistikken vi lager. Derfor er mange av våre saker normalt forbeholdt våre abonnenter. Slik vil det også være etter denne korte perioden der alle får full tilgang.

– Meningsstoff som kommentarer, debattinnlegg og ledere, Feedback-sakene og enkelte andre artikler holder vi som kjent normalt åpent for alle. Det er fordi vi mener det skal være mulig å delta i den offentlige debatten uten å være abonnent på iTromsø. Mesteparten av nyhetsjournalistikken vår er derimot forbeholdt betalende kunder. Skal du følge med på hva som skjer i byen, forstå hvorfor det skjer og hva som blir konsekvensene av det som skjer, så kan det med andre ord være lurt å vurdere et abonnement, mener Haakensen.

Han minner om at alle papirabonnenter, såkalte komplettkunder, har full tilgang til alt på iTromso.no.

– Dette fordrer at du oppretter en bruker hos oss og logger deg inn. Får du ikke til dette, kan du kontakte vårt kundesenter, så hjelper vi med dette, sier Trond Haakensen.