Alle TUI-reiser til Rhodos er kansellert til og med fredag 28. juli. Ferier til sørøstlige deler av Rhodos kanselleres i hele uke 30.

Du kan booke om eller avbestille reisen din gratis, hvis du har bestilt en reise til Rhodos med avgang denne uken, opplyser selskapet i en e-post til iTromsø.

– Vi ønsker å gi våre gjester muligheten til å booke om sin reise eller avlyse om de ønsker det. Vi vet at situasjonen på Rhodos de siste dagene har vært krevende, og har forståelse for at man kanskje ikke ønsker å reise dit denne uka – selv til områder som ikke er berørt av skogbrannene, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen.

Områdesjef for Norge i Ving, Mari-Anne Zachrisson, forteller at alle deres charterfly går som normalt til Rhodos, Kreta, Kos, Thassos, Parga og Skiathos.

– Vi kansellerer kun reisene til de gjestene som skulle ha bodd på hotellene i de områdene som ble evakuert i helgen av greske myndigheter på Rhodos. Dette er kun et fåtall gjester som vi må kontakte og det gjelder for avreiser fram til 6. august, sier hun.

Fra Tromsø flyr Ving charter til Kreta. Der foregår ferielivet som normalt, ifølge Zachrisson.

Apollo har så lang ikke kansellert noen av sine Rhodos-flyvninger.

– Rhodos er en stor øy hvor vi tilbyr over 70 hoteller fordelt på seks ulike feriesteder/områder. Skogbrannen påvirker kun ett av disse, den sørlige delen rundt Lardos. De andre områdene påvirkes ikke, sier kommunikasjonsansvarlig i selskapet, Beatriz Rivera.

Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig i Apollo. Foto: Fotograf Johnny Syversen

– Vi har derfor ikke kansellert flyvningene våre til Rhodos i sin helhet, men av sikkerhetsmessige grunner og fordi den sørlige delen av øya der brannen pågår fortsatt er stengt av lokale myndigheter har vi valgt å kansellere reisene til alle som har booket et hotell i dette området den kommende uken, fortsetter hun.

Også Apollo flyr fra Tromsø til Kreta.

– Der går trafikken som normalt, sier Rivera.