I mars startet Coop Nord jobben med å bygge om og utvide den gamle Prix-butikken i Grønnegata. Arbeidet nærmer seg nå slutten. Torsdag i neste uke er det nemlig duket for gjenåpning – med nytt konsept – torsdag i neste uke.

– Det blir fullt Extra-konsept i tillegg til at vi satser på varmedisk, lunsjbar og salatbar. Ingen av de andre Extra-butikkene har det. Det er viktig å ha et lunsjtilbud i sentrum, i tillegg til at vi skal satse på en god løsning for kioskvarer. Åpningstiden blir klokken 07.00 til klokken 23.00, seks dager i uka, har driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord tidligere uttalt til iTromsø.

Doblet arealet

Yngve Haldorsen, administrerende direktør i Coop Nord, opplyser til Nordlys at selskapet lenge har ønsket å etablere seg sterkere i byen.

I tillegg til det gamle butikkarealet innerst i Sentrum Terrasse-kjelleren, har Coop Nord også leid lokalene hvor Vinmonopolet tidligere lå. Det medfører en dobling av butikkarealet.

– Jeg gleder meg skikkelig til å få en fin, stor lavprisbutikk i sentrum, med stort utvalg. Den kommer til å skille seg ut i området, sier Raymond Kristiansen til Nordlys.

Ansatte med videre

Etter åtte års drift, la Coop Nord i begynnelsen av mai ned Prix-butikken på Tempohjørnet. Årsaken var nyåpningen i Grønnegata. Haldorsen forteller at alle Prix-ansatte fikk tilbud om videre jobb i selskapet, og at de fleste har blitt med over til den nye butikken.

– Vi har rekruttert ny butikksjef og assisterende butikksjef internt. Men vi trenger trolig noen flere ansatte som vi henter utenfra i mindre stillinger, sier Haldorsen til Nordlys.

Ny butikksjef er Sylvester Willumsen.