Etter ei lang helg med flere turer til UNN, var det ei frustrert mor som lørdag la ut en lengre Facebook-status.

– Jeg er stort sett en veldig tålmodig, positiv og fornøyd person, men når jeg møter helsevesenet, mister jeg motet, skriver Hilde Jorunn Hanssen i en Facebook-status.

– Tre brudd i ansiktet

Hennes sønn Thomas Braathen går på idrettslinja ved Tromsdalen videregående skole. Onsdag var det morgentrening på Fløya-banen. Braathen sto i mål, og gikk ut for å ta en redning. Da krasjet han i kneet til en motspiller.

– Han ble sendt til fastlegen med en gang, og ble fort sendt videre til akutten. Han blødde mye fra nesen og begynte å kaste opp. Etter å ha tatt røntgen, ble det konstatert tre brudd i kinnbeinet, forteller Hanssen til iTromsø.

Ifølge Hanssen fikk de beskjed om at Braathen skulle opereres samme dag men slik ble det ikke.

– Vi fikk beskjed om at han skulle tas neste dag, og han måtte faste fra klokken 24. I 20-tiden torsdag fikk vi beskjed om at det heller ikke ble operasjon denne dagen. Samme beskjed fikk vi fredag, sier hun.

– Frustrert

Ettersom operasjonen nok en gang ble utsatt, dro de hjem på permisjon, men Braathen har sovet alle nettene på sykehuset.

– Jeg var der tidlig lørdag morgen. Lørdag kveld fikk vi igjen beskjed om at det ikke ble noen operasjon den kvelden heller, sier hun.

Etter flere dager med venting, er Hanssen frustrert.

– Man blir jo frustrert når man får slike beskjeder. Jeg skjønner at det er få på jobb på sykehuset i helgene, og at alvorlig syke pasienter går foran. Men det er jo ikke bare oss som blir berørt av dette, sier hun.

– Jeg klandrer ikke noen på barneavdelingen, hvor Thomas ligger. De har vært like frustrert som meg, legger hun til.

Hun forteller at sønnen er ved godt mot.

– Han får godt med smertestillende og penicillin, og har ikke vondt. Han fikk i seg litt grøt i dag, og vi har fått beskjed om at han kanskje skal opereres i kveld, sier hun.

Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver på UNN, forteller til iTromsø at de ikke har kapasitet til å svare på spørsmål angående pasientsaker i helgene. En henvendelse som dette vil tidligst bli besvart mandag, sier han. iTromsø vil følge opp saken på mandag for svar fra UNN.

BRUDD I ANSIKTET: Thomas Braathen pådro seg onsdag brudd i ansiktet etter en fotballtrening, men han er ennå ikke blitt operert. – Man blir jo frustrert, sier Hilde Jorunn Hanssen, mor til Braathen. Foto: Privat