På selveste farsdagen vant nemlig 60-åringen fra Kvaløya en million i Norsk Tippings lottofestival. Da det ringte på en fremmed mann og meldte fra om at han hadde kjørt på søppelkassen til Amundsen, tøflet han ut for å se på skaden.

Ble lurt

- De sa at de hadde en pakke til meg, og jeg ventet faktisk på en pakke, så jeg gikk fem på, sier Amundsen selv.

Men bak garasjen ventet Norsk Tipping med tidenes gjeveste farsdagspresang. De kunne overbringe det  trivelige budskapet at Amundsen var det fjerde vinneren i lottofestivalen - og dermed en million kroner rikere.

- Det er første gang i historien jeg vinner, ellers har jeg gått i minus alle de årene jeg har tippet. Så nå får jeg litt igjen for alle kupongene jeg har levert, sier den fornøyde vinneren til iTromsø.

Stresser ikke

Han har besøk av både barn og barnebarn på farsdagen, og har foreløpig ikke fått tenkt så mye på hva pengene skal brukes til.

- Det blir nok en reise på meg og kona, men hvor vet jeg ikke. Vi tar det nok litt på sparket. Ellers har jeg ikke panikk for å få brukt dem fortest mulig, vi har kommet så langt i livet at det stresser jeg ikke med, sier han videre.

Kofferten han fikk fra Norsk Tipping har han hjemme i stua - men den er ikke full av penger.

- Nei, den er nesten tom. Jeg får nok pengene rett inn på konto, sier den blide 60-åringen.