Helt siden i vår har arbeidet med å utbedre den såkalte Gyllenborgbrua pågått.

Brua – som egentlig er veibanen i Petersborggata – består av 35 brupilarer og et betonglag som det er lagt asfalt oppå.

Hele prosjektet var tenkt å være ferdig i god tid før snøen falt i år, men ettersom tilstanden på betongdekke og massene i brua var langt dårligere enn først antatt er prosjektet blitt kraftig forsinket.

BRO: Veien forbi Gyllenborg skole er egentlig en bru med 35 brupilarer og et betongdekke. Prosjektet med å oppgradere og reparere brua har blitt kraftig forsinket. Foto: Tromsø kommune

Endelig ferdigstillelse er beregnet til mars-april neste år, og fram til da vil det være nødvendig å begrense ferdselen i Petersborggata.

Sist torsdag ble imidlertid det første av i alt tre lag med asfalt lagt på Gyllenborgbrua, og i neste uke skal lag to legges.

Derfor har kommunen bestemt at bussrutene 26 og 40 (som har vært midlertidig sendt opp i Kirkegårdsveien) skal få gjenoppta bruken av sin vanlige trase opp mot Sjømannsskolen fra 6. november. Dette for å unngå at bussene skal være nødt til å kjøre opp den bratte og uoversiktlige Kirkegårdsveien om vinteren.

TRE LAG: Det skal legges i alt tre lag asfalt i Petersborggata hvorav det første laget kom på plass før helga. Lag nummer to skal legges til uka, og det siste slitelaget skal legges i vår. Foto: Tromsø kommune

Kirkegårdsveien har vært lysregulert ved Alfheim-krysset på grunn av at det har vært begrenset fremkommelighet for busser, men denne lysreguleringen vil nå fjernes.

For privat- og yrkestrafikk vil Petersborggata ikke åpnes igjen før senere i vår. Det vil imidlertid være anledning til å kjøre til og fra eiendommene i gata, skriver kommunen på sin hjemmeside.

RETTELSE: I en tidligere utgave av denne artikkelen skrev vi at busstrafikken skulle gjenopptas fra denne måneden, men det var feil. Bussene vil begynne og gå fra 6. november.