Hei hå, nå er det jul igjen! De nordnorske værgudene har hørt våre bønner, og vil de neste dagene gi oss klassisk vintervær i det romjulen ringes inn. Vakthavende meteorolog Trond Lien forteller om jevne forhold de neste dagene.

– Man kan forvente noen snøbyger de kommende dagene, særlig på julaften, men disse vil i hovedsak påvirke Sør-Troms og Nordland. Det er litt tilfeldig hvor disse bygene ender opp på grunn av vindforholdene, men det er ikke store mengder å forvente.

Med tanke på temperatur er det ikke særlig mye å skryte av, men heller ikke noe å feller tårer for.

– Vi vil få stabile temperaturer på minussiden. Så det vil være jevnt med kuldegrader over de neste dagene, forteller Lien.

– Første juledag kan det henge noen snøbyger igjen tidlig på dagen, på slutten av dagen vil himmelen klarne opp, og vi får fint oppholdsvær, legger han til.

Det samme gamle

Det er ikke bare turister som håper å støte på nordlyset denne jula. Etter flere dager med svake skjømt av himmelfenomenet har meteorologen gode nyheter til Tromsø-folket.

– Det er alltid en sjanse for at nordlyset kommer til syne, men søndag ser nokså lovende ut. Slik som snøen må man forvente noe tilfeldig skydekke, så kan selvfølgelig ikke love noe.

Om man ønsker å kompensere for julematen med å bevege seg til fjells har man gode muligheter for dette.

– Det er meldt moderat snøskredfare på gult nivå. I deler av Troms ligger det nærmere oransje, men det har ikke nådd inn til Tromsø.

I de neste feriedagene kan man altså forvente så å si samme værforhold som tidligere i uken. Minusgrader, lite nedbør og et varierende skydekke. Ifølge meteorolog Trond Lien vil dette holde seg et godt stykke ut over romjula.