Lørdag morgen våknet han til en melding på mobilen om at det hadde vært bevegelser foran overvåkningskameraet.

– På filmen så vi maskerte menn som forsøker å ta seg inn i garasjen vår. Tyvene ble enten skremt eller så oppdaget de kameraet. De stirrer i hvert fall rett inn i kameraet. Vi ble småredde og skeptiske, sier John Magne Johannessen til VG.

Han er bosatt i Tromsdalen i Tromsø, men i påsken er han på ferie i Lofoten.

KNUST: Tyvene har tatt seg inn i førerhuset i jobbilen til John Magne Johannessen. Der er flere gjenstander stjålet. Foto: Privat

Flere ting er stjålet

– Jeg fikk familie og venner til å reise bort for å undersøke hva som hadde skjedd. Tyvene hadde knust ruten på jobbilen min. Der hadde de funnet et nøkkelknippe med umerkede nøkler som de forsøkte å bruke til å komme seg inn i garasjen, sier Johannessen.

Da han fikk høre om den knuste bilruten, ringte han rett til politiet.

– Politiet reiste ut og gjorde undersøkelser. Jeg ga dem tilgang til bildene fra overvåkningskameraet.

Lørdag formiddag ble de maskerte mennene etterlyst, noe som omtalt i iTromsø.

– Det er vanskelig å huske alt man har i bilen, men jeg fikk sønnen min til å filme inne i førerhuset. Han fikk også sikret den knuste bilruten, sier Johannessen.

Han forteller at dashbordkameraet, to Oakley-solbriller, Airpods, en lommelykt og en kniv er fjernet fra førerhuset. Men han har ikke full oversikt ennå.

– Heldigvis kom de seg ikke bak i bilen eller inn i garasjen. Begge steder har jeg store verdier i verktøy, sier Johannessen.

– Virket målrettet

Tromsøværingen jobber nemlig med salg av kostbart verktøy.

– Tyvene virket målrettet og ville inn i garasjen, så det får meg til å tenke at det var planlagt og bestilt. Samtidig har de stjålet utstyr til å lappe dekk med fra bilen, noe som for meg til å tenke at de kanskje bare er vanlige vinningskriminelle, sier Johannessen.

– Hvordan var det å få påskeferien ødelagt av dette?

– Det er utrolig ekkelt å oppleve sånt. Hele lørdagen ble brukt til å finne ut av hva som hadde skjedd.

– Også blir man sint og redd. Da vi så filmen, kunne vi jo ikke vite om de hadde vært inne i huset vårt. Dessuten tenkte jeg på mange av de eldre som bor i nabolaget, om de hadde blitt utsatt for noe, sier Johannessen.

Politiet ber om tips

Etter artiklene i lokalavisene har flere personer tatt kontakt og tipset om hvem tyvene kan være.

– Det er flere som mener å gjenkjenne den ene av dem både på blikk og kroppsholdning. Jeg har gitt navnet til politiet, sier Johannessen

Politiet opplyser til VG at de etterforsker saken, men at ingen av tyvene er pågrepet ennå.

– Vi har ingen nye opplysninger. Vi har fått inn noen tips som vi har sjekket ut, men tar gjerne imot flere tips fra publikum, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt søndag formiddag.