Norges vassdrag - og energidirektorat (NVE) varsler om flom i indre Troms og nordlige deler av Finnmark. Tromsø kommune er også tatt med i flomvarselet.

NVE skriver at det ventes økende vannføringer på grunn av snøsmelting i høyden Det ventes at vannføringen vil øke fram mot midten av kommende uke, og at den vil avta igjen når temperaturen synker.

Kommunaldirektør Per Limstrand sier at de på grunn av fellesferien enda ikke har fått sett på flomvarselet, men han er ikke særlig bekymret over situasjonen.

- I sentrumsnære områder så har det tidligere bare vært småplukk under vårflommen, så dersom det blir problemer i kommunen må det eventuelt være i mere grisgrendte strøk.

Ingeborg Kleivane fra NVE opplyser om at det mest sannsynlig ikke blir veldig dramatisk.

- I enkelte elver som pleier å være utsatt for flom kan det bli utfordrende. Det som avgjør er egentlig hvor mye snø som er igjen i fjellet. Der det er mye snø, vil vannstanden stige raskt, forklarer hun.

Videre oppfordre hun folk til å følge med. Flomvarselet er satt til nivå to, noe som betyr at lokal beredskapmyndighet bør være oppmerksom, uten at det anbefales å øke beredskapen. Kommunen skal ha fått flomvarselet, og det er de som vurderer om beredskapen skal økes.

- Så de sitter vel og tenker på det nå. Dersom det ikke er mye snø igjen i fjellet kan de bare nyte sola, avslutter Kleivane.