Morsdagen nærmer seg. På søndag vil mange lykkelige mødre i hele Norge motta gaver, kort og blomster. NB;Ung tok turen til Nerstranda Senter for å snakke me barn, butikkansatte og ikke minst, mødre.

- Man merker det, sier Jørgen Stein, butikkansatt på platekompaniet. Ikke bare på at salget øker, men på hva som selges. Westlifes og lignende kjærlighetslåter selger veldig bra.

- Ja, spesielt dagen før morsdagen, for da kommer mannfolka, humrer Anders Johansen fra kassen ved siden av.

Det er ikke bare på platekompaniet det merkes, også på blomsterbutikken og Taras selges det stort.

- Det selges mye sjokolade, sier Ida Mari Skogstad på Taras. Far eller barn kommer. Eller de kommer sammen og kjøper til mor, kone og bestemor.

Mødre selv sier likevel at de stort sett vil ha snille barn. I hvertfall i følge HT-skuespilleren Guri Johnson.

- Å nei, er det morsdag snart? Det ante jeg virkelig ikke. Hjemme så pleier vi uansett ikke å feire morsdagen. Men jeg antar at mest av alt så ønsker jeg meg snille barn.

Unni Britt Mikalsen og Ann Kristine Brinchmann er litt mer usikre.

- Jeg vil ha diamanter, sier Mikalsen og begge bryter ut i latter.- Nei, kanskje klær?Brinchmann sier seg enig, og de er begge entusiastiske foran årets morsdag.

Men for de som fortsatt er usikre, melder Næringsforeningen i Tromsø at sjokolade, klær og kanskje spesielt blomster er sikre vinnere. Det skal i hvertfall jeg kjøpe min mor.

MORSDAG: Kaffe og gave på senga er en klassiker.