FLØYA: Det har vært en god sommer for turistnæringene i byen og Fjellheisen er intet unntak. Denne uken passerer de 90.000 besøkende, og det på tross av at de kun gjenåpnet Fjellheisen 16. april i år etter å ha holdt stengt i syv måneder.

– Det er langt mer enn det vi har budsjettert med og kunne ha forestilt oss. Dette blir tidenes augustrekord hos oss og en veldig god måned, sier Tom Schreuder, daglig leder for Fjellheisen.

Bryr seg fint lite om været

Selv om været ikke akkurat har vært på sitt beste her i nord i sommer, merker Fjellheisen lite til at turistene bryr seg om akkurat det.

– Vi har prøvd å gjøre slik at alle skal føle seg velkommen her og kommer seg opp her for å se byen og oppleve fjell og frisk luft. Selv om vi her i Tromsø synes været har vært dårlig, så er turistene kjempefornøyde. De er forberedt, og kommer ikke til Tromsø for å bade eller sole seg, tross alt, sier Schreuder.

Godt samarbeid

Schreuder gir mye av æren til Visit Tromsø og Innovasjon Norges markedsføringsarbeid av Nord-Norge som reisedestinasjon i utlandet.

– Vi har journalister her fra hele verden hver uke, som har gode opplevelser og drar hjem å skriver flotte saker om oss og Tromsø i sine respektive medier. Vi er såpass mange seriøse tilbydere av severdigheter og opplevelser for turister her nå at vi har blitt et veldig attraktivt reisemål, sier Schreuder.

Planlegger mer aktivitet

Sommersesongen er i offisielt over for denne gangen, og Schreuder har begynt å se fram mot nordlyssesongen.

– Vi har mange planer og aktiviteter som vil skje her oppe hos oss utover høsten, så folk får bare følge med i tiden som kommer. Konserten vi arrangerte her i samarbeid med Tromsø Jazzfestival var en kjempesuksess. Den dro ikke like mange mennesker som Bruce Springsteen gjorde i Frognerparken, men gjestene var nok akkurat like fornøyd, ler Schreuder.