«Marvel Universe LIVE!» har blitt spilt siden 2014 og er sett av flere millioner mennesker i USA. Nå er forestillingen i Europa og settes opp i Oslo Spektrum fra 7.–9. oktober. Med i forestillingen er en ekte Tromsø-gutt.

– Jeg hørte om forestillingen for noen år siden da jeg møtte en av stuntkoordinatorene som skulle jobbe med forestillingen. Han nevnte at de skulle holde auditions i Europa, men jeg tenkte ikke så mye mer på det. Nesten to år senere fikk jeg en forespørsel om jeg ville komme på audition i Finland, og den må ha gått greit for de tilbydde meg tross alt jobben, forteller Ola Skancke Karlsen (24) til iTromsø.

Unik forestilling

Forestillingen er inspirert av tegneserieuniverset til Marvel, som i de siste årene nok er mer kjent for sine episke superheltfilmer og TV-serier. Skancke Karlsen har så langt spilt skurker i forestillingen, men trenes nå opp til å spille selveste Spider-Man.

– Jeg spiller en rekke karakterer i forestillingen, de fleste av dem skurker. Green Goblin er vel den mest kjente. Det er noe helt eget og veldig gøy med å få spille noen som er så totalt ondskapsfull, forteller Karlsen, og legger ikke skjul på at det har gått noen timer med trening for å få jobben.

– Jeg har aldri vært i så god form som jeg er i nå, for å si det sånn.

Kulta får mye av æren

foto
SCENEKAMP: Skancke Karlsen jobber i dag frilans som stuntmann i tillegg til å være tilknyttet Arctic Action og sirkuset Pan, men fikk sin start med scenekampgruppa til Kulta. Her fra forberedelsene til VM i 2012. Foto: Tor Farstad

Karlsen har vært tilknyttet Kulta i Tromsø siden 2009, og har blant annet vært med på å vinne VM-sølv med scenekampgruppen. Han gir Kulta mye av æren for at han nå er med i en av verdens største stunt-forestillinger.

– Jeg har holdt på med scenekamp siden 2009, og hadde min debutforestilling på Kulta rundt to år etter, så det miljøet er selvsagt en stor del av hvordan jeg har kommet meg dit jeg er i dag. Det har vært ekstremt verdifull trening og har gitt meg veldig mange verktøy som jeg tar med meg videre i mitt profesjonelle liv.

Drømmejobben

Han skal jobbe med forestillingen så lenge den er i Europa, og har per nå siste spilledag 29. januar i Manchester. Selv om det er mye hardt arbeid, er det noen klare fordeler ved å være med i en så pass svær produksjon.

– Det har gått veldig bra så langt. Nå kan jeg si at jeg har spilt for et utsolgt The O2 et par ganger, og det er noe jeg garantert kommer til å fortelle mine oldebarn om en dag, sier han og legger til at det ikke bare er jobbing.

– Vi får noen fridager iblant, så vi prøver å være litt turister. Jeg fikk nylig vandre litt gatelangs i Paris, så det var ikke så verst. Jeg vet ikke om jeg har den beste jobben i verden, men den er i alle fall ganske høyt på listen.

– Vil gjerne ta del i filmene

foto
Hardt arbeid: 24-åringen har lagt ned mange timer med trening gjennom de siste syv årene for å nå målene sine. Foto: Knut Jenssen

Marvel-universet blir stadig større og flere filmer legges til stadig vekk. Karlsen legger ikke skjul på at han gjerne skulle vært med også på det store lerretet.

– Får vi se deg i noen Marvel-filmer i fremtiden?

– Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Kan dog si at jeg gjerne vil ta del i en film om muligheten skulle dukke opp. Akkurat nå går jeg med strømmen mens jeg holder ører og øyne opp for nye utfordringer.