Styreleder og gründer Per Strand vil ikke kommentere kjøpesummen.

– Dette er konfidensielle opplysninger som kun er mellom oss og kjøperne, sier han.

Harstad Tidende har flere kilder som forteller at kjøpesummen ligger på dette nivået. Det er trolig det største salget som er gjennomført av en familiebedrift i Harstad-regionen.

Blir Montér

Det var tirsdag at det ble kjent at Byggmakker Per Strand var solgt til Optimera, og blir en del av Montér-kjeden. Det betød at Per Strand var ute av bransjen etter 44 år. I løpet av februar forsvinner Byggmakker-skiltene og erstattes av Per Strand Montér. Med i kjøpet er 13 byggevarehus. Byggmakker har to butikker i Tromsø, én på Langnes og én i Tromsdalen. Eiendommene er ikke med i salget og det er inngått lange leieavtaler på alle stedene. Det er konkurransetilsynet som tar den endelige avgjørelsen. Avgjørelse vil trolig foreligge i februar.

Kommer Harstad til gode

Per Strand sier pengene skal komme harstadsamfunnet til gode, gjennom Per Strand Eiendom AS sin virksomhet.

– Meningen er å investere pengene i prosjekter som vil være med på å utvikle Harstad. Men har ikke låst oss geografisk, kommer vi over gode prosjekt andre steder, kan vi investere der også, sier han.

Satser på eiendom

Per Strand Eiendom AS er en harstadbedrift, og styrelederen er klar på at hvis byen vil, skal det ikke stå på dem.

– Jeg er trygg på at harstadsamfunnet vil få glede av dette salget. Vi ser mange muligheter og gleder oss til å fortsette, sier han.

Utviklingen av nye tomtefelt og prosjekter vil skyte fart når de nå er ute av byggevarebransjen. Det er kun Kjetil Strand som vil fortsette som regiondirektør.

– Vi kommer til å investere i aksjer og obligasjoner. Vi kan også vurdere å engasjere oss i mindre bedrifter, sier han.

Sikre arbeidsplasser

Optimera er landets største innen byggevarer og omsetter årlig for 10 milliarder kroner i Norge. Strand forteller at de flere ganger har snakket med Optimera om muligheter for oppkjøp eller fusjon.

– De første samtalene hadde vi for 10 år siden. Men det var for tidlig for oss. Først nå følte vi at tiden var riktig, sier han.

Per Strand har vært opptatt av å sikre de mange arbeidsplassene i konsernet, og det mener han at han har klart.

– Optimera har forsikret oss om at de vil satse i denne regionen. Selskapet vil fortsette som et eget as med hovedkontor i Harstad.