10. februar sendte Bjerke skriftlige spørsmål til byrådet via kommunens postmottak. Regelverket sier at Bjerke har krav på svar på sine spørsmål innen fem virkedager eller syv kalenderdager. Men KrF-politikeren ventet adskillig lengere enn det.

– Det er bekymringsverdig hvis realiteten er at e-posten har ligget hos postmottaket i ukesvis, uten å bli videresendt til rette vedkommende, sier Bjerke.

Hun påpeker at mange benytter seg av muligheten til å sende spørsmål til postmottaket hvis man ikke er sikker på hvem som bør være mottaker for spørsmålet.

– Kan være flere

Bjerke tok opp dette under kommunestyremøtet i forrige uke, og Røymo lovte da å se på saken. Samme dag sendte Bjerke spørsmålene sine til Røymos personlige e-postadresse. Syv dager senere, i går ettermiddag, fikk hun svar.

Bjerke er likevel mest opptatt av eventuelle e-poster fra andre som forblir ubesvart.

– Når min e-post ikke formidles videre kan man spørre om hvor mange henvendelser det gjelder. Mange av kommunens innbyggere benytter seg av muligheten til å sende e-poster og spørsmål til postmottak, og hvem vet hvor mange henvendelser som ligger ubesvart, sier Bjerke.

– Alvorlig

– Man kan jo spørre seg om hva byrådet driver med når de ikke klarer å overholde frister, og om systemet er vanntett nok når henvendelser ikke kommer frem. At spørsmål fra en kommunestyrerepresentant ikke besvares er alvorlig nok, men jeg synes det er mye verre hvis innbyggerne ikke får besvart sine henvendelser, sier hun.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Røymo, men hun har ikke besvart våre henvendelser per telefon. Hennes politiske rådgiver, Ellen Zahl Jonassen, har imidlertid videresendt sine svar på spørsmålene til Bjerke, som ble sendt til KrF-politikeren samme dag.

– Jeg ble dessverre ikke gjort kjent med mailen du hadde sendt til postmottak@tromso.kommune.no før under kommunestyremøtet sist onsdag, og fikk tilgang på den først etter at du hadde etterlyst svar i kommunestyret. Jeg håper svarene på fagnotat og politiske notat er tilfredsstillende for deg, skriver Røymo i sitt svar til Bjerke.