Advokat Jan Halstein Haugnes har fått beskjed av DNB – som er største kreditor med et krav på rundt 4 millioner kroner – å finne kjøper(e) til anlegget. Bobestyreren understreker at banken håper at en eller flere lokale investorer går inn slik at alpinsenteret ikke blir borte.

Vil kjøpe heisene

– Jeg har allerede en interessent som vil kjøpe heisanlegget – to i tallet. Den henvendelsen er foreløpig lagt på is. Men dersom ingen andre melder seg, er jeg redd Kroken-anlegget blir solgt bit for bit, sier Haugnes.

Advokaten har ikke satt noen pris på anlegget, men viser til at DNB har sine millioner utestående.

God drift

– Bortsett fra sist vinter da snø, regn og vind la en demper på antall brukere, har alpinsenteret hatt en god økonomi. Regnskapene har gått i pluss, og med kun gjeld til banken burde mulighetene for en sunn drift være til stede.

Ved konkursåpningen var alpinsenteret eid av Steinar Rikheim og Svein Dalsbø med en halvpart hver. Duoen har holdt hjulene i gang fra første dag og investert hele 7 millioner kroner siden 2009.

Flere planer

Ifølge Haugnes hadde eierne planer om nytt kafébygg. Videre er det støpt fundament for en ny heis opp til Nordfjellet. Den vil bli på 700 meter og doble antall løypemeter.

– Det skal ikke store summene til for å gjøre Kroken-anlegget enda mer attraktivt. Vi snakker om slalåm- og storslalåmløyper som er godkjent av FIS – det internasjonale skiforbundet.

Et merkenavn

Jan Halstein Haugnes mener at Kroken-løypene er blitt et merkenavn i nord etter å ha vært i drift siden 1971. I løpet av den tiden er det investert 40 millioner kroner – en stor del av de siste årene. Utviklingsmulighetene er betydelige – både oppe i fjellet og i «målområdet».

Mange brukere

De tidligere eierne og bobestyreren understreker at alpinanlegget har stor, lokal betydning. Blant annet foreligger det en avtale med Tromsø Slalåmklubb. Alle medlemmene er flittige brukere av løypene i hele vintersesongen.

– Det alene burde gjøre at lokale krefter stikker hodene sammen og slår et slag for idretten og byen. Det ville være katastrofalt om anlegget forsvinner, mener Jan Halstein Haugnes.