Fasttelefon skal ifølge Telenor fungere som normalt, men mobilnettet er nå nede i store deler av landet.

Det er foreløpig ukjent om dette påvirker nødnummerene for alle, men det kan gjelde noen.

- Det kan være vanskelig å komme igjennom om man forsøker å ringe med mobil, men det skal i følge Telenor sine Facebooksider det fungere dersom man tar ut sim-kortet av telefonen, skriver politiet i en pressemelding.

Dette bekreftes av sjefingeniør Jarle Kiil i seksjon for internett og sikkerhet i Post- og Teletilsynet ovenfor E24.

På enkelte mobiltelefoner, blant annet Iphone, kan det være vanskelig å fjerne simkortet.

En kan da slå telefonen av og på, og unngå å låse opp simkortet når telefonen starter opp igjen.

Frykter folk ikke får varslet

Hovedredningssentralen frykter at manglende mobilnett kan føre til at personer som sitter innesperret på grunn av ras, ikke får varslet om dette.

- Det er en stor utfordring at telenettet ligger delvis nede. Vi risikerer at flere blir sittende fast uten mulighet til å få varslet, sier Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til NTB.

Fredag formiddag ble mobilnettet til Telenor rammet av en feil som gjør at deler av tale- og datatrafikken er betydelig redusert.

- Feilen rammer Telenors kunder og de operatørene som bruker Telenors nett. Telenor beklager på det sterkeste de ulemper denne feilen medfører for våre kunder, og vi jobber på spreng for å få rettet feilen, skriver Telenor i en pressemelding.

Telenor jobber nå med å rette opp feilen.

- Skal ikke skje

Post- og teletilsynet fulgte situasjonen nøye gjennom dagen.

- Dette skal ikke skje. Man skal kunne stole på at telenettet fungerer, sier informasjonsdirektør Elisabeth Sørbøe Aarsæther til NTB.

Bare seks av ti husstander har i dag fasttelefon. Aarsæther tror et ekstra sim-kort kan være lurt å ha.

- Hvis man har behov for alltid å kunne nås eller hvis man føler seg utrygg, kan man jo vurdere å ha et sim-kort på et annet telenett, sier hun.