21-åringen fra Tromsø er med i den 13. sesongen av dokumentarserien «Unge mødre», som har premiere på FEM onsdag kveld. Serien følger jenter fra 16 til 21 år og viser realiteten ved å være ung mor i Norge.

En god latter

– Seerne får bli med meg på sydentur til Gran Canaria. Der er det spesielt én scene som er veldig morsom, og som jeg tror folk kommer til å sitte hjemme i stolen og le godt av. Noen synes sikkert jeg er litt teit og pinglete, men det er den scenen jeg gleder meg mest til å se av meg i serien, sier hun uten å ville røpe noe mer.

– Utenom det får dere se meg på shopping, på kafé og på vinkveld med venner, og selvsagt også hvordan hverdagen min er med ungen – hvordan jeg steller han og legger han om kvelden og slikt, utdyper Mikkelsen.

Innspillingen av serien startet i desember 2013 og varte fram til mars 2014.

– Det er ett år siden nå og filmteamet var i Tromsø to-tre ganger i tillegg til sydenturen, sier tromsøjenta.

Ble vant til kameraet

Under innspillingen var 21-åringen i permisjon med sønnen Nicklas (1), som da var fire måneder gammel.

Hun legger ikke skjul på at det å være foran kamera ble helt annerledes enn hun først hadde sett for seg.

– Jeg var dritnervøs første dagen de filmet. Jeg var redd for å si noe feil og visste ikke hvordan de kom til å klippe det til etterpå. Jeg prøvde å tone meg ned en del, og fremstår nok derfor mer rolig i starten enn jeg vanligvis er. Men det tar seg nok opp etter hvert, forteller hun og fortsetter:

– Nå kunne jeg hatt kamera rundt meg hele tiden. Jeg kunne godt tenke meg å være med i programmet flere ganger, men nå som jeg snart fyller 22 år er jeg dessverre blitt for gammel, sier 21-åringen lattermild.

Alltid noe å klage på

Hun vet ikke så mye om de andre mødrene som er med i programmet, men er forberedt på både positive og negative tilbakemeldinger hva gjelder sin egen deltakelse.

– Enten så liker folk meg eller så gjør de ikke det. Det bruker å være litt sånn, ler hun.

– Folk finner alltid noe å klage på. For eksempel at jeg kanskje bruker pengene mine feil eller prioriterer feil, men jeg håper jeg kan få litt støtte fra andre alenemødre. Både familie, venner og bekjente av meg gleder seg i hvert fall til å se meg i programmet, legger hun til.

Gått ned 15 kilo

– Hvordan blir det å se seg selv på TV-skjermen?

– Det er enkelte ting jeg har tenkt på i ettertid, blant annet hvorfor jeg måtte ha på meg akkurat de klærne eller hvorfor jeg hadde på meg den sminken. Men gjort er gjort, og sagt er sagt. Jeg har nok forandret meg en del siden innspillingen. Både fordi jeg har gått ned 15 kilo og fordi jeg kler meg annerledes i dag. Det blir nok litt rart å se meg selv igjen, forteller Mikkelsen.

Ønsket å bli ung mor

Livet som ung mor tror hun ikke er så mye annerledes enn om man venter med å få barn.

– Jeg tror ikke det har så stor betydning, annet enn at man har mer overskudd og er mer leken. Jeg har alltid hatt lyst til å være en ung mor, sier Mikkelsen som ble gravid som 19-åring og flyttet hjem til foreldrene og jenterommet da hun var fem måneder på vei.

Hvem som meldte henne på programmet har hun enda ikke funnet ut av.

– De hadde fått inn to søknader om meg. Det er ingen som tør innrømme at det var dem, men den dag i dag kunne jeg godt meldt meg på selv, sier 21-åringen.

Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
UNG MOR: Camilla Larsen Mikkelsen (21) sammen med sønnen Nicklas (1) som ble født i 2013. Foto: Marius Fiskum