Denne uka startet med strålende sol i Tromsø, men det vil trolig ikke vare så lenge. Allerede i ettermiddag må du regne med litt nedbør.

– Det kommer litt skyer og litt nedbør i natt. Når nedbøren kommer om natta, så kan det komme som snø og sludd, men det vil trolig ikke legge seg, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Håvard Torseth.

Gradvis varmere

Tirsdag starter bra med oppholdsvær, men det vil igjen skye til om ettermiddagen. Men etter to dager med vekslende vær, så gjør «russervarmen» sitt inntog i Tromsø.

– Det blir gradvis varmere fra onsdag av. På onsdag kan temperaturene komme opp mellom åtte og ti varmegrader, sier meteorologen.

Kan komme over 12 grader

Og godværet gir seg ikke med det første.

– Fra torsdag og utover blir det mye fint vær, og mot slutten av uka er det mulig at vi får temperaturer mellom 10 og 12 grader. Hvis vi er veldige heldige, så kan temperaturene stige over dette, sier Torseth.

– Denne varmen kalles ofte for «russervarme». Dette er varmluft fra innlandet som dras oppover mot Nord-Norge, forklarer meteorologen.

Til tross for høye temperaturer, så må du regne med litt vind.

– På onsdag vil vinden ta seg opp. Det kommer opp i sørøstlig liten kuling, men det er en vindretning som ikke pleier å ta så mye i Tromsø by. Men på fjellet, så vil det nok blåse en del, sier han.

Fra torsdag av vil trolig vinden avta.

– Utsiktene for uka ser veldig bra ut, men det er fortsatt ganske langt fram i tid, sier meteorologen.