(Denne saken er opprinnelig publisert som en pluss-sak på itromso.no. Lurer du på hvordan du får tilgang til pluss-saker? Det gjør du her.)

Selv har han fått utelivsbransjen inn med morsmelken. Michalsen er nemlig tredje generasjon restaurant- og bareier.

– Det har alltid vært en trofast arbeidsstab på Rogers – helt siden jeg jobbet som kjøkkensjef der i 1972. I ettertid har det blitt utdelt seks gullklokker der (25 års ansettelse, red.anm.), sier Michalsen.

Det er flere historier han vil trekke fram gjennom sine mer enn 40 år i bransjen.

– En tid var det vanlig med konseptet «Bierstube». Det kom fra et tysk konsept hvor vi dekket bordene med gamle aviser og flasker med lys. På disse arrangementene ble det selvsagt konsumert mye alkohol, men også oppgaver som måtte utføres. Det kunne være alt fra situps til ballongblåsing – og det var alltid et orkester som spilte. Det var artige tider, det, sier Bjarne Michalsen.

Striptease

Spesielt var det stinn brakke da Rogers inviterte til et noe spenstig arrangement.

– Noe av det mest minneverdige var nok da vi rigget opp nærmest en binge tildekket med plast inne på Rogers og vi arrangerte gjørmebryting, menn mot menn, og damer mot damer. De som deltok stilte gjerne bare opp i trusen, og det ble derfor litt av et show å se på for tilskuerne, sier Michalsen.

På 80-tallet var det mye lettere å få gjennomført utradisjonelle arrangementer. Fra denne tidsepoken vil han trekke fram flere gode historier.

– Jeg husker godt den gangen vi hadde hyret inn en stripper på Rogers, og det ble et rabalder ut av det hele. Da hun ankom lokalene, demonstrerte kvinnene, men de barske gutta i Dykkerklubben som skulle få med seg showet, visste råd. De plasserte en stor buss foran dørene på lokalene slik at seansen ikke skulle bli avlyst. Mennene var sterke, og derfor ble demonstrasjonen flyttet helt ned til Domus-kaia. Det ble striptease, selv om mediene reagerte på episoden. Men all PR er jo som kjent god PR, sier Bjarne Michalsen.

Skyting og frieri

Det er heller ikke eneste gang det har hendt dramatiske ting på utestedet.

– Det var en gang et kjærestepar som kom innom. Da kvinnen ble bedt opp til dans, ble mannen helt krakilsk og ba dørvakten om å fjerne vedkommende. Da truet mannen hennes med at han skulle komme tilbake med en hagle og skyte folk. Vi trodde ikke på ham, men litt senere hadde han tvunget en drosjesjåfør til å kjøre ham tilbake til Rogers, og mens han siktet våpenet mot hodet hans, truet han oss med at han skulle drepe den første og beste personen som kom ut fra utestedet. Det skjedde en lørdag kveld, og folk ante ikke hva som foregikk. Heldigvis ble skytingen avverget, men folk måtte bli igjen på utestedet tre timer etter at vi hadde stengt, sier han.

Det var flere stamgjester på Rogers, spesielt på 80-tallet. Noen av dem var mer originale enn andre.

– Jeg husker spesielt tre karer, bedre kjent som Pikenes Jens. Mellom dem var det som oftest høy sigarføring og mye champagne. Men de var trivelige og oppførte seg ordentlig.

Også et frieri har funnet sted innenfor de fire veggene på Rogers.

– En gang spurte jeg Truls Fyhn om han hadde noen spesielle minner tilknyttet utestedet. Da svarte han «ja, det var jo her jeg og min nåværende kone forlovet oss.» Jeg tror virkelig alle i distriktet har et eller annet spesielt forhold til Rogers, sier Michalsen.