Bjørn Amundsen anslår at mellom 80–90 prosent av Telenors basestasjoner i Tromsø-regionen har fått 4G-dekning eller 4G+. Nå er det blant annet dekningen i Tromsøysundtunnelen og flere utkantsteder som står for tur.

– Før jul fikk vi på plass 4G på Håkøya, som var etterlengtet å få på plass. Vi bygget også dekning ved Kvaløya videregående skole og områdene i Straumsfjorden ved fergeleiet, som Forråsen og Vikra. Vi er også nesten ferdig med oppgraderingen på øya. Nå er et av de neste prosjektene Tromsøysundtunnelen, spesielt løpet fra fastlandet til øya. Vi har fått en del klager på dårlig dekning der. Vi skal starte en dialog med veivesenet for å få gjort de nødvendige utbedringene som krever arbeid i tunnelen, forklarer Amundsen.

Han håper de skal få byttet utstyret i tunnelløpet i løpet av våren.

Dekning på bygda

Rundt sommeren satser Telenor på å ha på plass 4G i flere utkantsteder i Tromsø.

– Vi vil få oppgradert til 4G på steder som i Skarsfjorden, deler av Skogsøya, Reinsvoll og Sørkjosen i Skogsfjorden.

Han opplyser at de får få klager fra Tromsø, og at henvendelsene de får dreier seg om stedene som kun har 2G.

– Vi skal gjøre storløft slik at alle skal få 4G, men det er et veldig omfattende arbeid og vil ta omtrent to år å fullføre. Eksempelvis i Grøtfjord, Vengsøy, Kårvika og Løksfjord håper vi å ha på plass 4G innen 2017.

Dekning til NM

I tillegg skal de bygge ny basestasjon på Indre Laukslett i løpet av året, samt sikre dekningen under NM på ski.

– Vi skal også ha en ny stasjon vi i utgangspunktet etablerer som mobilvogn på Kvaløya for å sikre en forsterkning av nettet til NM på ski, forklarer dekningsdirektøren.

Ny tilgang i blokker

I oktober var Amundsen på kjøretur for å måle dekningsnettet i Tromsø, og fortalte da om klager på dårlig dekning i nybygde blokker og parkeringsanlegget i tunnelen.

– Vi har fått noen henvendelser på innendørs dekning i blokker og eneboliger, men i løpet av veldig kort tid lanserer vi tale over 4G-nettet. Det vil si at hvis du har 4G hjemme, men dårlig taledekning, vil du før snøen går i Tromsø kunne bruke din vanlige smarttelefon til å ringe over 4G. Snart kommer vi også med en løsning med tale over WiFi og da tror jeg majoriteten av befolkningen i Tromsø vil ha løst sine dekningsproblemer hjemme eller på jobb. Selv om dekningsdirektøren lover utbedringer, er det fortsatt noen som må belage seg på å vente.

– Vi får en del henvendelser fra folket på Sjursnes, angående veien som går ned fra golfbanen. Denne veien er det ikke nødvendigvis veldig god dekning på, men det er ikke tatt noen beslutningen om å bedre dekningen her. Vi har heller ikke tatt noen beslutning om 4G i parkeringstunnelen, men vi har heller ingen parkeringsanlegg med slikt utstyr. Tromsø er likevel ett av stedene som fikk 4G først og enormt mye er gjort i denne regionen, sier Amundsen.