LUNHEIM: Sola er heldighvis tilbake igjen - og vi får et velkomment påfyll av D-vitaminer fra himmelen. Vi trenger imidlertid mer påfyll enn som så - og ukas rett er en italiensk vitamininjeksjon i form av en grønn lasagne.
Vegetarisk lasagne
3 gulrøtter
1 squash
1 rød paprika
250 g fersk sopp
250 g fersk spinat
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss finhakket soltørket tomat
3 ss smør
3 ss hvetemel
1 l helmelk
1,5 dl revet ost
Slik gjør du:
Begynn med å skjære gulrøtter og squash «au julienne» (halvtjykke staver), og kutt løk, paprika og sopp i skiver.
Stek gulrøtter, løk og squash i litt olje til de er halvmyke. På slutten legger du i hvitløk, soltørket tomat og paprika og freser litt til slik at paprikaen blir myk. Krydre med salt & sort pepper.
Stek soppen i en egen panne i litt olje. Soppen skal få fin farge før den er ferdig.
Prøv å få fatt i litt grovere spinat - babyspinat blir veldig løs når den stekes. Har du frossen spinat trenger du ikke å steke den, men hust at den blir veldig væskerik - om du vil unngå det kan du presse ut vann gjennom et håndkle.
LES OGSÅ: Festfin fiskegrateng
Fres den ferske spinaten i smør og la den falle helt sammen.
Lag en tjukk jevning av melet blandet inn i noen ss melk. Hell jevningen over spinaten, og hell på så mye melk som trengs for å få en TJUKK saus etter oppkok.
La småputre i noen minutter, før du rører inn nesten all ost som får smelte. IKKE kok etter at du har satt i osten, da blir sausen grynete.
Krydre med salt, pepper og muskat.
Serveringstips
Nå skal du bygge lasagnen - og best er om du har ferske lasagneplater, men det går helt greit med tørkede.
Smør en form på cirka 20 x 30 cm. Legg lagvis lasagneplater, stekte grønnsaker, stekt sopp og spinatsaus.
Begynn og avslutt med saus og strø over litt ost. Stek i ovn i 35-40 min til lasagnen får fin farge.
Server lasagnen med litt godt brød, kanskje noen skiver tomater. I glasset hadde jeg en Chianti, men det vil passe like godt med en litt kraftigere hvitvin - eksempelvis en Grüner Weltliner eller en Soave.
Vel bekomme!