Kommunen har tatt kontakt med utestedene Circa og Gründer og pålagt de slutte å kalle vinkveld for vinkveld, med bakgrunn i alkoholloven. Men stedene får fremdeles selge rimeligere vin.

Øyvind Sjøvoll er eier av Circa, og innførte vinkveld på utestedet for 13 år siden.

– Vi har hatt vinkveld siden høsten 2003. Så det er litt merkelig at vi nå må slutte å kalle det vinkveld etter 13 år. Alkohollovgivninga er nok pittelitt rigid, sier han.

Les også: Fant flere avvik under skjenkekontroll

Tar det ikke tungt

– Vi tar ikke så tungt på det. Vi skal bytte navn til fin-kveld, og fortsette å servere billig vin på onsdager.

– Hvorfor får dere lov til å selge billig vin, men ikke kalle det for det det er?

– Det skulle jeg ønske jeg hadde noe godt svar på. For eksempel så har ølbrygging blitt veldig populært, men vi kan ikke kalle noe ølbryggerkveld. Og for dem som er glad i whisky så er det ikke lov til å kalle noe whiskysmaking. Jeg synes vi har en helt OK alkoholpolitikk, men den er nok litt for hårsår, sier Sjøvoll.

Les også: Solid brøt forbudet mot alkoholreklame med drinkvideo

Fåmælt daglig leder hos Gründer

Daglig leder for Gründer, Kevin Jacobsen, sier de har hatt vinkveld så lenge han kan huske.

– Hva synes du om at kommunen slår ned på dette etter så mange år?

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi innretter oss etter hva vi får beskjed om fra kommunen, sier Jacobsen.

Jacobsen er ordknapp om endringen. Han kan likevel fortelle at de komme til å fortsette med billig vin torsdag og fredager.

– Vi har ingen planer om å slutte med billigere vin torsdager og fredager. Men det kommer til å ha et annet navn enn vinkveld. Hva det nye navnet blir har vi ikke blitt enig om.

– Hva synes du om at dere må slutte å bruke navnet vinkveld?

– Ingen kommentar.

Les også: Ble beruset, slo seg vrang og spyttet på andre gjester

Skyldes lovendring

Byrådsleder Kristin Røymo (Ap), som også har ansvar for kultur og næring i byrådsavdeling for kultur, næring og idrett, forteller til iTromsø søndag kveld at hun ikke har oversikt over saken.

– Dette er en administrativ sak. Jeg kjenner ikke til detaljene i denne konkrete henvendelsen fra kommunen til utestedene, og nå som det er helg får jeg ikke sjekket det konkrete brevet. Men årsaken til at informasjonen ble sendt ut er trolig endringene i forskriftene i alkoholloven, som kom i november i fjor.

VIN-STOPP: Utestedet Gründer har fått samme beskjed som Circa, men begge utestedene forteller at de skal fortsette med konseptet «vinkveld», bare under et annet navn. Foto: Odd Leif Andreassen
SKYLDES LOVENDRING: Når iTromsø ringer byrådsleder Kristin Røymo (Ap) søndag kveld, forteller hun at brevet trolig skyldes en endring i forskriftene i alkoholloven. Foto: Åsgeir Johansen