Selv om Knutsen har vært kjent med sykdommen lenge var det ikke før nå nylig at en stamcellebehandling ble aktuelt. Da det ble kjent at familien selv ikke ville klare å betale den rundt 500.000 kroner dyre behandlingen, trådte venner og familie til.

Løpeaksjon

Blant annet har Thomas Pettersen (34) startet en løpe- og innsamlingsaksjon i Kroken 2. juni, som etter få dager har fått rundt 150 påmeldte.

– Jeg kjenner Kjetil gjennom forskjellige relasjoner, men vi har aldri vært nære venner. Da jeg hørte om sykdommen følte jeg derimot for å bidra med noe, og sammen med noen venner fikk vi dratt i gang løpeaksjonen. Her kan man enten løpe, sykle eller bare heie, så lenge man bidrar til saken. Engasjementet har hittil vært over all forventning, så vi håper den vil kunne være et betydelig bidrag til familien, forteller Pettersen til iTromsø.

– Ubeskrivelig

Selv mangler Knutsen ord for å beskrive sin takknemlighet.

– Det er helt utrolig at mennesker jeg ikke har hatt nær kontakt med tidligere går så langt for å hjelpe meg. De siste dagene har det tatt helt av, men jeg vet liksom ikke hva jeg skal si. Et enkelt «tusen takk» vil ikke kunne beskrive hva dette betyr for oss, forteller Knutsen.

Egen støttegruppe

Løpeaksjonen ble for øvrig inspirert av Knutsens støttegruppe, som har eksistert på Facebook bare noen dager. Denne ble opprettet da behandlingen tilfeldigvis ble nevnt i en barnebursdag samboeren hans var i.

– Jeg satt i en barnebursdag og pratet sammen med Elisabeth Kristiansen. Da jeg nevnte at vi trengte penger til behandlingen kom hun med forslaget om en Facebook-gruppe, og bare noen minutter etterpå var den opprettet. Nå har den mange hundre medlemmer, forteller Knutsens samboer, Helen Mari Larsen (36), som også er rørt av støtten.

– Vi er helt overveldet. Etter Facebook-gruppene dukket opp har det kommet støtte fra alle kanter, konstaterer hun.

FAMILIEVENN: Thomas Pettersen (34) sparket i gang en innsamling- og løpeaksjonen etter å ha hørt om Kjetils Knutsens situasjon. De to har ikke vært nære venner tidligere, men de har kjent til hverandre gjennom forskjellige forbindelser. – Jeg la han ikke til på Facebook før her om dagen, spøker Knutsen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
PRATER MED BARNA: Denne familien på fem har hatt det utfordrende siden Kjetil Knutsen fikk MS-diagnosen. Fra venstre: Astri Knutsen (1), Helen Mari Larsen (36), Marie Knutsen (5), Sander Knutsen (10) og Kjetil Knutsen (37). Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø