Det var natt til 1. mai etter at mamma Elisabeth hentet sin egen datter i Telegrafbukta, som er svartruss i år, at hun fikk den tragiske beskjeden.

Dyrebeskyttelsen hadde postet et bilde på Facebook av en katt som var påkjørt i Langnesbakken like før klokken 20.00, like ved der hun selv bor.

LES OGSÅ: Politiets tålmodighet tynnslitt, ber russen skjerpe seg

Hun skjønte med en gang at det var familiekatten «Ciel», som datteren hadde fått i bursdagsgave for to og et halvt år siden.

Tunga UTE: «Ciel» beksrives som en aktiv og morsom katt. Blant annet pleide han ofte å ha tunga ute, til stor latter fra familien.

– Han var veldig skadet og lå bare der. De som kom til hadde ringt dyrlegen som dopet han ned og tok han med hit til dyresykehuset. Hofta var knust og det var ingenting de kunne gjøre, sier Eliassen, som er svært preget etter det tragiske uhellet.

Ødelagt russetid

Selv skulle hun gjerne betalt mye for å få beholde katten, men kirurgen fortalte at det beste var å avlive den.

– Hva gjør man ikke for barna sine, spør Eliassen, som møtte iTromsø på veterinærsenteret.

LES OGSÅ: 17 russ i bil for 6 persoenr

Julia klarer ikke å si så mye mellom tårene, to døgn etter hendelsen.

– Festing og feiring er ikke det første jeg tenker på nå. Dette er ødeleggende for russetiden min for å si det sånn, sier Julia.

Nå må familien ut med 8.000 kroner i veterinærregning, kremering og urne.

.

FINE MINNER: Julia Eliassen savner katten «Ciel» dypt.

Vil ikke henge ut russen

– Man vet jo ikke helt hva som har skjedd. Det kan ha vært mye bass i bilen, det kan ha vært mange folk som distraherte. Men man skal være aktsom i trafikken og man har speil. Det er straffbart å kjøre på dyr og ikke stoppe, sier Eliassen, som mener det er tilfeldigheter at det var en russebil som traff «Ciel».

– Det kunne vært hvem som helst. Det er synd det er russen. De har fått mye kritikk i det siste. Dessuten er dette enkeltpersoner, og jeg ønsker ikke å sette alle i en bås.

iTromsø har forsøkt å få tak i russepresident Fredrik Mydland, som har vært opptatt. Til avisen skriver han dette i en sms:

– Det er en utrolig trist sak. Jeg har vært i kontakt med henne etter at jeg fikk høre det, og det virket som hun satt veldig pris på at jeg ringte.

– Han fortalte at han skulle finne ut hvem som sto bak. Jeg håper bare de kommer med en beklagelse til familien vår, sier Eliassen.