I fjor høst flyttet Klinikk 24 inn i Macks gamle lokaler på hjørnet av Mack-kvartalet. Fredag åpnet gjengen bak helse- og idrettsklinikken eget treningssenter i kjelleren.

– Vi ønsket å gi et fullstendig tilbud, og da er det på sin plass å få treningsbiten inn sammen med rehabiliteringsarbeidet. Det handler om å skape et samspill mellom rehabilitering, hvor personlige trenere og terapeuter jobber sammen, sier Svenn Gunge, som leder den nye satsingen som har fått navnet K24 Prestasjon.

– Men det er også et treningssenter for dem som kun ønsker å trene?

– Ja, selvsagt! Her er alle velkommen, forklarer Gunge.

Les også: Må utsette åpningen av treningssenter etter naboklager

10 millioner

Treningssenteret ligger i det som en gang var Macks gamle lagringslokaler. Der gamle øltønner en gang lå på rekke og rad, står det nå rekker med stenger og frivekter, spinningsykler, tredemøller og til og med en løpebane.

Gjengen bak Klinikk 24 har i alt brukt rundt 10 millioner kroner på å tilrettelegge lokalene for trening.

– Her har man alt man trenger for trening. Det er mindre maskiner enn det som kanskje er vanlig, men til gjengjeld flere frivekter og løsninger som lar en bruke egen kroppsvekt i treningen, slik som dette, sier Gunge og peker på det som ser ut som et enormt klatrestativ.

– Det handler om å leke seg. For oss er det viktig, forklarer han.

Les også: Trafikkproblem bremser åpningen av treningssenter i Tromsdalen

Eksklusivt

Klinikk 24 har i dag avtaler med TIL, Storm og en rekke idrettsutøvere, som Alexander Os, Håvard Klemetsen og Yngvild Kaspersen.

Til stede på åpningen er Klemetsen og Os, og begge skryter uhemmet av tilbudet.

– De har kanskje Nord-Norges, om ikke landets beste opplegg for toppidrettsutøvere, sier Klemetsen.

– Men det er viktig for oss å understreke at tilbudet vårt ikke bare er for folk som driver med profesjonell idrett. Her kan folk som nettopp har begynt å trene, eller som ikke har trent før, også komme. Men det er begrenset med plasser, sier Gunge.

Ifølge K24 Prestasjon-lederen ønsker de nemlig ikke flere enn 500 medlemmer.

– Vi har plass til kanskje 1500, men vi vil gi våre kunder et godt tilbud. Alle som trener her får en personlig kontaktperson, og vi legger opp til tett dialog med trener eller terapeut.